Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Καταδικάζουν οδηγία της βρετανικής κυβέρνησης προς τα σχολεία που στοχοποιεί την κομμουνιστική ιδεολογία


Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Βρετανία καταδικάζουν την πρόσφατη κατάπτυστη αντικομμουνιστική οδηγία της βρετανικής κυβέρνησης προς τα σχολεία στην Αγγλία. Η οδηγία, απαγορεύοντας τη χρήση υλικού από οργανώσεις που έχουν ως σκοπό την "κατάργηση ή ανατροπή (…) του καπιταλισμού" και χαρακτηρίζοντας τέτοιες θέσεις ως "ακραία πολιτική στάση", στοχοποιεί την κομμουνιστική ιδεολογία, τη διδασκαλία της ιστορίας του επαναστατικού και λαϊκού κινήματος στη Βρετανία, στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, η βρετανική κυβέρνηση πάνω στη βάση της "θεωρίας των δύο άκρων" εξισώνει την υιοθέτηση πολιτικής στάσης ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, τον καπιταλισμό, με την εναντίωση στην ελευθερία του λόγου, τον αντισημιτισμό και την υποστήριξη παράνομων δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, στο στόχαστρο μπαίνει και όποιος αρνείται να καταδικάσει "παράνομες ενέργειες" που σχετίζονται με την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση δημιουργεί τη βάση για να ενταχθεί η πάλη ενάντια στον καπιταλισμό στη "στρατηγική Prevent", που αποτελεί τη βάση για προσαγωγές, συλλήψεις και ποινικές διώξεις στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου -στρατηγική που, σημειωτέον, θεσμοθέτησε το Εργατικό Κόμμα το 2003.

Το μέτρο αυτό έχει ως στόχο την περαιτέρω ιδεολογική θωράκιση του αστικού, καπιταλιστικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Συνδέεται άμεσα με τον αντικομμουνισμό, που αποτελεί επίσημη πολιτική του βρετανικού κράτους, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται λίγους μήνες μετά το άθλιο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο προωθεί την ανιστόρητη ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό, ξεπλένοντας τους φασίστες και τη δράση τους και κρύβει ότι το φίδι του φασισμού είναι βγαλμένο από τη μήτρα του καπιταλιστικού συστήματος. Πρόκειται για μέτρα και διατάξεις που παίρνονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και δεν χαρακτηρίζουν μόνο τη Βρετανία.

Σε συνθήκες νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και οξυμένων ανταγωνισμών μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών οι αστοί παίρνουν τα μέτρα τους. Προνοούν, διότι γνωρίζουν πως οι κυβερνήσεις τους θα εντείνουν την αντιλαϊκή επίθεση το επόμενο διάστημα προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη των καπιταλιστών. Επιδιώκουν η αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων να εκτονωθεί σε ακίνδυνα για το σύστημα κανάλια, σε καμία περίπτωση να μην αμφισβητήσει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή τη νέα οδηγία της κυβέρνησης. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ που ζούμε και εργαζόμαστε στη Βρετανία θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διάδοση των κομμουνιστικών ιδεών και την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

Καλούμε τον λαό της Βρετανίας, τους μετανάστες, τη νεολαία, να απαντήσουν στην αντικομμουνιστική επίθεση ενισχύοντας την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος να καταδικάσουν την οδηγία της κυβέρνησης.

Χρόνια τώρα προσπαθούν να ξεμπερδέψουν με τις ιδέες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, της ταξικής αλληλεγγύης και χειραφέτησης. Δεν τα έχουν καταφέρει και δεν θα τα καταφέρουν. Γιατί μια κοινωνία χωρίς ταξικές ανισότητες, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός είναι το μέλλον

Οργανώσεις Μ. Βρετανίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

 

1 σχόλιο:

  1. ...Παράξενα πράγματα να φοβούνται κάτι που πέθανε. Οπορτουνισμό έχουνε φασισμό έχουν και ο Φόβος συνεχίζεται. Αρα ο Μαρξισμός Λενινισμός είναι πάντα ζωντανός και επίκαιρος. Ο Καπιταλισμός σαπίζει και ειδικά μέσα στην πανδημία δείχνει το άγριο δολοφονικό αποκρουστικό του πρόσωπο φωτίζοντας την μοναδική λύση που υπάρχει τον Σοσιαλισμό που θα έρθει μέσα απο την κοινωνική συμμαχία θα ξηλώσει το Καπιταλιστικό κέρδος με δικτατορία του προλεταριάτου τσακίζοντας τους φορείς όλων των οπορτουνιστικών απόψεων δηλαδή την αστική τάξη με οπορτουνιστική προβιά. Ο Γεωργιανός ...θεός με το μουστάκι... ζει είναι ανάμεσα μας και σπέρνει εφιάλτες στους Καπιταλιστές και στα οπορτουνιστικά καρακόλια τους. ΑΘΑΝΑΤΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου