Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Το δωράκι του ΣΥΡΙΖΑ στους ναζί της Χρυσής Αυγής


 Ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές του 2019, άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα προδιαγράφοντας έτσι ευνοϊκότερη μεταχείριση για τους χρυσαυγίτες.  Ο νέος Ποινικός Κώδικας μείωσε δραστικά τις ποινές για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα οπως δήλωσε ήμερα ο πρώην υπουργός sT. Κοντονής η συγκεκριμένη ρύθμιση προωθήθηκε παρά τη διαφωνία του: 

«Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία», είπε ο κ. Κοντονής, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο Υπ. Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήτου.

Οι επιπτώσεις της αναθεώρηση του άρθρου 187 ου Ποινικού Κώδικα είχαν επισημανθεί και καταγγελθεί από το ΚΚΕ, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση έβγαζε φωτογραφίες με τους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο, άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα για να «πέσουν στα μαλακά» οι ναζί. 

Με την αλλαγή του ποινικού Κώδικα (ΣΥΡΙΖΑλίγο πριν τις εκλογές) οι ποινές που αντιμετωπίζουν οι ναζί είναι μικρότερες

Με την αλλαγή του ποινικού Κώδικα (ΣΥΡΙΖΑλίγο πριν τις εκλογές) αν οι φασίστες αν είχαν εκλεγεί βουλευτές θα διατηρούσαν την έδρα τους

Με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα που ίσχυε έως τον Ιούνιο του 2019 το πλαίσιο ποινής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ήταν 10 έως 20 έτη ενώ η τελεσίδικη καταδίκη απέφερε 10ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που σημαίνει έκπτωση από το αξίωμα για βουλευτές, απαγόρευση συμμετοχής σε εκλογικές διαδικασίες κ.α.

Με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το πλαίσιο ποινής περιορίστηκε σε 5 εως 15 έτη ενώ το επίμαχο αδίκημα εξαιρέθηκε από την λίστα των εγκλημάτων που αποφέρει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που σημαίνει ελεύθερη συμμετοχή σε εκλογές.

 iraklis3

4 σχόλια:

  1. Σχόλιο του ΚΚΕ

    Η αναθεώρηση του αρ. 187 του Ποινικού Κώδικα, που προωθείται με το νέο σχέδιο και προβλέπει μειωμένο πλαίσιο ποινής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αντικειμενικά ευνοεί την υπόδικη ηγεσία της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στη μέχρι τώρα μεγάλη καθυστέρηση της σχετικής δίκης για την οποία έχει ευθύνη η κυβέρνηση.

    Σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

    12/03/2019

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχουν λόγια για όλη αυτή την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ της Αριστερής Κυβέρνησης του σύριζα. Ολο αυτό το ΑΙΣΧΟΣ αφιερωμένο σε όσους καλούσαν το ΚΚΕ να σκίσει το πρόγραμμα του και να μπούμε σε κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού το 2012... Αξιος ο Μισθός τους απο τους καπιταλιστές. Είναι οι καλύτεροι υπηρέτες του καπιταλισμού. Καλύτεροι και απο τους φασίστες τα αδέρφια τους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου

    Τι έλεγε το ΚΚΕ για τον Ποινικό Κώδικα

    Μετά την απαράδεκτη καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το δρόμο για να πέσουν στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής μέσω του νέου Ποινικού Κώδικα ο οποίος μειώνει δραστικά τις ποινές για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

    Το νομοσχέδιο που έδωσε για διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης προβλέπει την αναθεώρηση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα που αφορά τη συμμετοχή και τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

    Με τον ποινικό κώδικα που ισχύει τώρα, η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 χρόνια και η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έως 20 χρόνια. Όμως η αναθεώρηση του άρθρου 187 αναφέρει ότι η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια και εάν αποδειχθεί η διεύθυνση θα αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα.

    Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης θα επιβάλλεται η ανώτατη ποινή που ορίζεται, δηλαδή τα 10 χρόνια. Με άλλα λόγια, μετά την απαράδεκτη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δίκης, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το δρόμο για να μειωθεί στο μισό η ποινή για τα ηγετικά στελέχη της ναζιστικής συμμορίας.

    Υπέρ ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση
    Κατά ΚΚΕ


    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βόμβες πρώην υπουργού

    Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής που είχε διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε δηλώσεις του στο πρωί της Πέμπτης στον «ΑΝΤ1» ανέφερε πως «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της κοινωνίας».

    Ανέφερε ακόμα ότι λόγω των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιβάλει το δικαστήριο κάποιες ποινές στους ναζί εγκληματίες και έκανε λόγο για απομάκρυνσή του από το υπουργείο Δικαιοσύνης λόγω της διαφωνίας του.

    Faros΄s

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου