Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Εθελοντική παραμονή του δημάρχου Κ. Πελετίδη στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας


 Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για παραμονή για ένα ακόμη εξάμηνο στο ΕΣΥ, των γιατρών που συνταξιοδοτούνται στις 31 Δεκέμβρη 2020.

Ο Κ. Πελετίδης στην αίτησή του, δήλωσε την ετοιμότητά του να προσφέρει ό,τι και όπου μπορεί την κρίσιμη αυτή περίοδο της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι τελεί σε άδεια άνευ αποδοχών, λόγω της θητείας του ως δήμαρχος.

 

Δήμος Πάτρας 

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι για την έλλειψη τεστ

Την απουσία τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του υπουργείου Εργασίας καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή Πάτρας, με αφορμή τη θετική διάγνωση στο τεστ κορονοϊού ενός εργαζομένου μας στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ και την προληπτική αναστολή της λειτουργίας του για δύο εβδομάδες.

Σημειώνει πως αναδεικνύεται «για άλλη μια φορά, η αναγκαιότητα πραγματοποίησης συχνών επαναλαμβανόμενων τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες δομές, όπως η συγκεκριμένη».

Υπογραμμίζει μάλιστα πως «ο ΕΟΔΥ μας ενημέρωσε ότι μπορεί να καλύψει τη δομή κάνοντας τεστ δύο φορές το μήνα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που θα μπορούσε να την καλύψει άλλες δύο φορές τον μήνα, συνεπικουρώντας τον ΕΟΔΥ, αφού είχε ανάλογη σύμβαση με ιδιώτες, δεν το έκανε μέχρι τώρα. Το υπουργείο Εργασίας, στο οποίο απευθυνθήκαμε για να μας εξασφαλίσει την πραγματοποίηση των τεστ, δεν μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει».

Γι' αυτό και ζητά άμεσα «από την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας ή άλλο αρμόδιο, αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να αναλάβουν ακόμη και τώρα τις ευθύνες τους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου