Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Καταγγέλλει τις ΗΠΑ για συμμετοχή σε στημένες προβοκάτσιες στο νησί

 


ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εντονο διάβημα διαμαρτυρίας έκανε η κυβέρνηση της Κούβας μέσω του Γενικού Διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνου για τις ΗΠΑ, Κάρλος Φερνάντες ντε Κοσίο, στον Τίμοθι Ζούνιγκα Μπράουν, εμπορικό ακόλουθο της αμερικανικής πρεσβείας, για τη συνεχή και αποδεδειγμένη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας, που, όπως του διαμήνυσε, «δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή».

Τελευταία αφορμή είναι το λεγόμενο «κίνημα του Σαν Ισίδορο» (από την ομώνυμη συνοικία στην Αβάνα), όπου ένα μικρό γκρουπ διαφωνούντων με την Κουβανική Επανάσταση (14 άτομα) που εμφανίζονται ως καλλιτέχνες και διανοούμενοι, ισχυρίζονται ότι προχώρησαν από τα τέλη Νοέμβρη σε απεργία πείνας σε μια κατοικία της συνοικίας, που φέρεται ως έδρα του «κινήματος», και τόσο η αμερικανική πρεσβεία όσο και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έσπευσαν να υποστηρίξουν.

Το «κίνημα» αυτό ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην απεργία πείνας - που από ντοκουμέντα που και οι ίδιοι δημοσιεύουν, αποδεικνύεται ότι είναι φάρσα και πρόσχημα - ζητώντας την απελευθέρωση ενός υποτίθεται ράπερ, του Ντενίς Σολίς, που έχει καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση γιατί παραβίασε τη νομοθεσία και σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς κανόνες (συγκεκριμένα μεσολάβησε με ανταμοιβή για να σπάσει την καραντίνα λόγω πανδημίας ένας «τουρίστας», που έφυγε από χώρο που είχε οριστεί πριν βγει το τεστ και θέλησε να μεταφερθεί σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην πόλη). Ο ίδιος ο Σολίς δεν έχει κάνει αίτηση έφεσης και ομολόγησε ότι η διαμεσολάβηση έγινε σε συνεννόηση με γνωστό τρομοκράτη της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι, που καταζητείται από την Κούβα για τελεσμένες εγκληματικές πράξεις.

Τρόφιμα που παραδόθηκαν στο σπίτι όπου  η φερόμενη απεργία πείνας ήταν σε εξέλιξη.

  Φωτογραφία: Granma

 Το «κίνημα», όπως καταγγέλλει η Κούβα, χρηματοδοτείται και καθοδηγείται από τις ΗΠΑ (με ιδιαίτερη φροντίδα στα δίκτυα στο ίντερνετ), με στόχο τη δημιουργία χάους και, παραπέρα, τον ευσεβή τους πόθο, την ανατροπή των κατακτήσεων της Κουβανικής Επανάστασης. Μάλιστα, με φυσική παρουσία και τηλεδιασκέψεις, ακόμα και με προμήθειες στους υποτίθεται «απεργούς πείνας», ο εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ, ο γραμματέας της Οργάνωσης Αμερικανικών Κρατών Λούις Αλμάγκρο (γνωστός για τη στήριξη πραξικοπημάτων κατά ανεπιθύμητων κυβερνήσεων) και άλλοι συμπαραστέκονται στους ...αγωνιστές.

Επίσης, το σάιτ «Desprierta Cuba» (Αφυπνισμένη Κούβα), με στήριξη από το Μαϊάμι των ΗΠΑ, που εμφανίζεται ως κίνημα καλλιτεχνών και διανοούμενων ενάντια στην επανάσταση, στηρίζει το «κίνημα του Σαν Ισίδορο». Με καταχωρήσεις σε μεγάλα διεθνή αστικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν τη δράση τους, όπως και στο Youtube, με βίντεο που αναρτά μια φανατική οπαδός του Τραμπ κουβανικής καταγωγής από τις ΗΠΑ. Οι ίδιοι οι ...αφυπνισμένοι διανοούμενοι έκαναν διαμαρτυρία περίπου 100 ατόμων (με μάσκες αλλά χωρίς αποστάσεις) στο υπουργείο Πολιτισμού, την περασμένη βδομάδα, καταγγέλλοντας «έλλειψη ελευθερίας έκφρασης και απόψεων». Στην ταυτότητά τους πάντως λένε ξεκάθαρα ότι παλεύουν για μια «δημοκρατική, ελεύθερη και καπιταλιστική Κούβα». Και αυτά λέγονται όταν σε αντίθεση με την Κούβα, σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο οι άνθρωποι πεθαίνουν γιατί τα δημόσια συστήματα Υγείας υποβαθμίζονται και η Υγεία είναι άλλο ένα εμπόρευμα στην καπιταλιστική αγορά, που τόσο θαυμάζουν ...οι αφυπνισμένοι.

1 σχόλιο:

  1. ...Στην ταυτότητά τους πάντως λένε ξεκάθαρα ότι παλεύουν για μια «δημοκρατική, ελεύθερη και καπιταλιστική Κούβα». Και αυτά λέγονται όταν σε αντίθεση με την Κούβα, σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο οι άνθρωποι πεθαίνουν γιατί τα δημόσια συστήματα Υγείας υποβαθμίζονται και η Υγεία είναι άλλο ένα εμπόρευμα στην καπιταλιστική αγορά, που τόσο θαυμάζουν ...οι αφυπνισμένοι...... Ο Σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ ανατράπηκε δολοφονημένος απο μέσα σε μία πορεία σταδιακής εφαρμογής νόμων του καπιταλισμού. Το ίδιο συμβαίνει στη Κούβα την τελευταία 12ετία που όταν ολοκληρωθεί η καταστροφή για τον λαό θα είναι ίδια όπως σε όλο το καπιταλιστικό κόσμο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου