Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Γνωστό έργο


Πριν από δυο βδομάδες και κάτι, κρυπτόμενη πίσω από την αυτοθυσία των υγειονομικών, η κυβέρνηση σήκωσε «ταρατατζούμ» για την εθελοντική μετακίνηση νοσηλευτριών από τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης και άλλων περιοχών, για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. 

Μόλις 12 μέρες μετά, σχεδόν όλες οι νοσηλεύτριες επέστρεψαν για να συνεχίσουν το καθήκον τους στη βάση τους, χωρίς κυβερνητικά «ταρατατζούμ» αυτήν τη φορά, επιβεβαιώνοντας ότι οι συνεχείς μετακινήσεις των εξουθενωμένων υγειονομικών μεταξύ υποστελεχωμένων δομών δεν αποτελούν λύση για τις τεράστιες ελλείψεις. 

Την περασμένη Τετάρτη, την ίδια ώρα που ο υπουργός Υγείας επαναλάμβανε το χρεοκοπημένο παραμύθι του «ενισχυμένου ΕΣΥ», το υπουργείο έστελνε νέο «κατεπείγον» έγγραφο στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας για την «ενίσχυση» της Β. Ελλάδας, με νέες μετακινήσεις γιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων, οι οποίες θα αφήσουν... κρίσιμες «τρύπες» πίσω τους, σε χειρουργεία, περίθαλψη ασθενών κ.ο.κ. 

Την ίδια μέρα, ο υπουργός «ευχαρίστησε» ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας, τα οποία, αφού μαζί με άλλους ομίλους θησαύρισαν επί 9 μήνες από τα τεστ, τα διπλασιασμένα νοσήλια και τα άλλα δωράκια της κυβέρνησης... αξιώθηκαν τώρα να «διαθέσουν εθελοντικά 22 γιατρούς από το δυναμικό τους» για τα νοσοκομεία στη Β. Ελλάδα! «Ευεργέτες», όχι αστεία... 

Το έργο είναι βέβαια γνωστό, το έχουν ανεβάσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, και περιλαμβάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που έχει ανάγκη ο λαός: Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου