Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Ρατσιστική επίθεση εναντίον ανήλικων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο


 Ρατσιστική επίθεση εναντίον ανηλίκων προσφυγόπουλων, με τέσσερα παιδιά να έχουν τραυματιστεί, σημειώθηκε χθες το βράδυ στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, 10 νεαρά άτομα μπήκαν στη δομή, όπου στεγάζονται ανήλικοι 12 έως 14 ετών, με μαχαίρια, σιδερολοστούς, καδρόνια και άλλα αντικείμενα και με υβριστικά και ρατσιστικά συνθήματα, κυνηγούσαν και κτυπούσαν τα προσφυγόπουλα. Από την επίθεση, που σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της δομής, Θοδωρή Καραγιάννη, έγινε με οργανωμένο σχέδιο, ένας ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τα κτυπήματα, στους άλλους τρεις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε σπίτι της δομής.

Μάλιστα, όπως είπε, αύριο Δευτέρα 28 Δεκέμβρη, θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

4 σχόλια:

  1. Ο Φασισμός είναι εδώ όπως και σε κάθε καπιταλιστική χώρα οργανικό στοιχείο των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής και τους υπηρετεί με λύσσα χτυπώντας ξεριζωμένους και όποιον διεκδικεί τα δικαιώματα του και μια άλλη κοινωνία. Ξεριζώνεται μαζί με την ανατροπή του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής παρέα με το δίδυμο αδερφάκι τους τους φορείς όλων των οπορτουνιστικών απόψεων. Γνήσια παιδιά του καπιταλισμού και τα δύο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χρυσή αυγή δεν ειναι όλοι φυλακή;
    Όλοι; ε οχι και όλοι.

    Η χρυσή αυγή πέθανε ζήτω ο φασισμός

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς ΔΣΕ τους χρειάζονται για μπαμπούλα είναι το μαστίγιο για να δουλεύει το παιχνίδι με τις ...κοινοβουλευτικές αυταπάτες...και ανθρώπινο καπιταλισμό... Η ΕΣΣΔ τον Φασισμό τον νίκησε το 1945. Η Καταστροφή ήρθε απο αλλού μετά την 5η Μάρτη του 1953....ΟΒΕΡ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Πατέρας και γιος ταυτοποιήθηκαν για συμμετοχή στην ρατσιτική επίθεση το βράδυ του Σαββάτου στη δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφυγόπουλων, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο πατέρας κρατείται ενώ ο ανήλικος γιος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

    Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν άγνωστοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από τον χώρο με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν αρχικά ρατσιστικά συνθήματα και στη συνέχεια εισέβαλαν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα και τραυμάτισαν τέσσερα παιδιά.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου