Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Να επιταχθεί άμεσα ο ιδιωτικός τομέας και να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας


Την πληρότητα των κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία της Λάρισας που σηκώνει ένα υψηλό φορτίο της πανδημίας αναλογικά με άλλες περιοχές και την αυτοθυσία των εργαζομένων, επισημαίνει ο Νίκος Νταφούλης αναισθησιολόγος - εντατικολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Λάρισας και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας στο πόρταλ «902.gr».

Καταγγέλλει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης που όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο -παρότι είχε τον χρόνο- για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αντίθετα, ενισχύει με κάθε τρόπο τους ιδιώτες για να αυξήσουν τα κέρδη τους εν μέσω πανδημίας. 

Εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής, στο Νοσοκομείο της Λάρισας, δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι, στήνονται αυτοσχέδιες ΜΕΘ ενώ γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων εφημερεύουν σε κλινικές Covid, γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό. Παράλληλα, γίνονται μετακινήσεις ασθενών έως και την Κόρινθο ενώ δίπλα στις ελλείψεις του νοσηλευτικού προσωπικού, σοβαρό είναι το πρόβλημα και στο προσωπικό καθαριότητας, επισημαίνει, με την κυβέρνηση να μην κάνει προσλήψεις, παρότι οι ανάγκες για απολυμάνσεις και καθαρισμούς είναι τεράστιες. 

Ο Ν. Νταφούλης υπογραμμίζει πως είναι επιτακτική η επίταξη του ιδιωτικού τομέα -όχι όπως έγινε- αλλά με όρους του δημοσίου, με ένα γενικότερο σχεδιασμό ένταξης και αξιοποίησης των επιπλέον δυνάμεων,  και υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη των δωρεάν μαζικών διαγνωστικών τεστ στον πληθυσμό αλλά και την επίταξη χώρων (ξενοδοχείων κ.ά.) για τη φιλοξενία ασυμπτωματικών ασθενών ή με ήπια συμπτώματα, ώστε να περιοριστεί η μετάδοση της νόσου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου