Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Η κυβέρνηση θέλει να περνάει αντεργατικά μέτρα χωρίς αντίσταση, γι' αυτό σιγοντάρει κάθε αντιδραστική φωνή

 

Την επίθεση της κυβέρνησης και των λογής λογής «παπαγάλων» της στις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων καυτηρίασε στην ομιλία του στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα: 

«Σε αυτές τις δύσκολες για τον λαό συνθήκες, εσείς βρήκατε την ευκαιρία να επιταχύνετε το αντιλαϊκό σας έργο. Είδατε την πανδημία ως μια "χρυσή ευκαιρία" για να υλοποιήσετε κάθε αξίωση επιχειρηματικών ομίλων, για να επιβάλετε σιωπητήριο μόνο στους εργαζόμενους, στον ελληνικό λαό.

Θέλετε να περνάτε αντιδραστικά, αντεργατικά μέτρα σε αυτές τις πρωτόγνωρες για τον λαό συνθήκες χωρίς αντίσταση.

Θέλετε να βλέπει ο λαός τις εγκληματικές ευθύνες στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά να μη διαμαρτύρεται, να μη μιλάει.

Γι' αυτό σιγοντάρετε κάθε αντιδραστική και ανορθολογική, ρατσιστική φωνή. Γι' αυτό ξεθάψατε όλο αυτό τον φασιστικό συρφετό σε κάποια ΜΜΕ που έχασαν και κάθε αίσθηση του μέτρου. Γι' αυτό τα παπαγαλάκια σας εγκαλούν τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους για τους αγώνες τους, με εκείνο το σαθρό επιχείρημα "πως τώρα δεν είναι ώρα για αγώνες, για απεργίες". Γι' αυτό φτάνουν στο σημείο να εγκαλούν πολιτικά κόμματα μάλιστα, εκπροσώπους του Κοινοβουλίου ότι δεν έχουν ούτε δικαίωμα να απευθύνονται στην κυβέρνηση, στους υπουργούς και να ζητούν την άρση αδικιών, διώξεων, απαγορεύσεων που τα ίδια εκτιμούν και όχι όλα όσα οι παπαγάλοι σας φρονούν. Και, μάλιστα, οι ίδιοι λένε ότι αυτό είναι και παρέμβαση, λέει, στο "θεάρεστο" έργο της Αστυνομίας, πολύ περισσότερο των κατασταλτικών μηχανισμών της ομάδας τύπου ΔΡΑΣΗ και βάλε.

Γι' αυτό και δεν μιλάνε για τον συγχρωτισμό 6.000 αστυνομικών, με δεκάδες ενεργά κρούσματα ανάμεσά τους, τους οποίους αναίτια έριξαν πάνω σε διαδηλωτές! Δική σας ευθύνη είναι! Σε διαδηλωτές, οι οποίοι τηρούσαν με θρησκευτική ευλάβεια όλες τις υποδείξεις των γιατρών, με μάσκες και με αποστάσεις.

Αλλά αρκετά ασχοληθήκαμε έναν μήνα τώρα με τις πολιτικές ανοησίες των ακροδεξιών παπαγάλων σας, που εσείς βέβαια τις προκαλέσατε, αν και έπρεπε να ασχολείστε κυρίως εσείς με άλλα ζητήματα σοβαρότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου