Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Η «ανάπτυξή» τους δεν είναι για όλους, θα βασιστεί σε νέο χτύπημα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων


Το περιβόητο σχέδιο της «Επιτροπής Πισσαρίδη» παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες από την κυβέρνηση ως ένα σχέδιο το οποίο θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και μετά ο ελληνικός λαός  θα «φάει με χρυσά κουτάλια». Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας «οδικός άξονας», ένα σχέδιο για να φορτωθούν στις πλάτες τους οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα μια ακόμη καπιταλιστική κρίση.

Στο portal «902.gr» μίλησε για το «σχέδιο της Επιτροπής Πισσαρίδη» ο Γρηγόρης Λιονής, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για μια «έκθεση ιδεών» ή ένα «σχέδιο επί χάρτου», καθώς περιλαμβάνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τις «μεταρρυθμίσεις» που θα πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια.

Όπως εξήγησε, ο «αναπτυξιακός σχεδιασμός» της αστικής τάξης επιβάλει αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Στο σχέδιο της «Επιτροπής Πισσαρίδη» αυτό αποτυπώνεται με τις κατευθύνσεις για αύξηση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις, για επιθετική αύξηση της ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος, για μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, για ένα πιο ευέλικτο και επιτελικό κράτος προς όφελος του κεφαλαίου.

Το ...«έργο» είναι γνώριμο για το λαό από την εποχή των μνημονίων και των «μεταμνημονιακών δεσμεύσεων», που θα «εκσυγχρόνιζαν» τη χώρα, πάνω στα ερείπια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Ως «ξαναζεσταμένη σούπα», η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο μοναδικός τρόπος για να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων είναι να έρθει η «ανάκαμψη». Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς «ανάπτυξη στον καπιταλισμό σημαίνει περισσότερο κέρδος», το οποίο «θα βασιστεί σε επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων», όπως ανέφερε ο Γρ. Λιονής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου