Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Υπάρχει διέξοδος, υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει λύση

 

Την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Σοσιαλισμός, η απάντηση για τον 21ο αιώνα» παρουσίασε σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και σε απευθείας μετάδοση από το πόρταλ «902.gr», ο Μάκης Παπαδόπουλος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Η έκδοση έγινε με επιμέλεια της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του Κόμματος (δείτε την έκδοση στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής»).

Εισηγητικά, ο Μάκης Παπαδόπουλος επισήμανε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο εκδόθηκε την κατάλληλη στιγμή, σε μια συγκυρία που εκατομμύρια εργαζόμενοι αγωνιούν για την επόμενη μέρα και αναρωτιούνται εάν υπάρχει διέξοδος από τον βάλτο της ανασφάλειας μέσα στον οποίο βρίσκονται.

Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι βλέπουν πως σε όλα τα λίκνα του καπιταλισμού, παντού ματώνουν σήμερα οι λαοί και τα λαϊκά στρώματα μπροστά στις βαριές συνέπειες της κρίσης αλλά και με ένα δημόσιο σύστημα υγείας που δεν μπορεί να διαχειριστεί στοιχειωδώς τις συνέπειες της πανδημίας.

Πρόσθεσε πως έχει ιδιαίτερη σημασία η έκδοση τη στιγμή που γίνεται αν δει κανείς και τα μέτρα που παίρνει η αστική τάξη μπροστά στο ενδεχόμενο να ριζοσπαστικοποιηθούν λαϊκά στρώματα αλλά και την προσπάθειά της να κατασυκοφαντήσει το σοσιαλισμό ως διέξοδο και να παρουσιάσει τον καπιταλισμό ως αιώνιο και ανίκητο.

Μπροστά σε ένα κύμα αντιδραστικής επίθεσης που εκδηλώνει η αστική πολιτική, το ΚΚΕ αντιπαραθέτει την πρότασή του ότι υπάρχει διέξοδος, υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει λύση για τα λαϊκά προβλήματα και αυτή είναι ο σοσιαλισμός, κατέληξε εισηγητικά ο Μ. Παπαδόπουλος.

  • Δείτε το βίντεο της διαδικτυακής εκδήλωσης που μετέδωσε ζωντανά το πόρταλ "902.gr".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου