Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Εργοδότης επιτέθηκε σε εργαζόμενο που «τόλμησε» να ρωτήσει πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων


Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες ώρες που δημοσιοποιήθηκε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τις καταγγελίες εργαζομένων για το δώρο Χριστουγέννων και επιβεβαιώθηκε με ένα ακόμα περιστατικό ότι η εργοδοσία με τις «πλάτες» και το θράσος που της έχει δώσει η κυβέρνηση έχει ξεσαλώσει μέσα στους χώρους δουλειάς!

Αυτό αποδεικνύει η καταγγελία του Τομεακού Συμβουλίου Επισιτισμού - Τουρισμού της ΟΠ της ΚΝΕ για την τραμπούκικη συμπεριφορά εργοδότη σε αλυσίδα καφέ σε εργαζόμενο, στέλεχος της ΚΝΕ και μέλος του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού, όταν «τόλμησε» να τον ρωτήσει για το πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων. Αρχικά ο συγκεκριμένος εργοδότης χρησιμοποίησε ένα χυδαίο υβρεολόγιο και κατέληξε να χειροδικήσει απέναντι στο στέλεχος της ΚΝΕ.

Όπως σημειώνεται στην καταγγελία, ο εργοδότης «πήρε τη απάντηση που του άρμοζε από το σύνολο των εργαζομένων που υπερασπίστηκαν τον συνάδελφό τους και έγινε "καπνός" από το χώρο του καταστήματος». 

Η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού προσθέτει στην καταγγελία της: «Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη ενέργεια που στόχο είχε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μην αγωνίζονται, να μην διεκδικούν ακόμη και για τα αυτονόητα, όπως το δώρο Χριστουγέννων που αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων, αλλά και να αποδέχονται τους χαμηλούς μισθούς, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το χτύπημα των δικαιωμάτων τους.  Αυτό το παράδειγμα δεν είναι ούτε ατυχές αλλά και ούτε μεμονωμένο στον κλάδο του επισιτισμού, είναι κανόνας απέναντι στους εργαζόμενους!

Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες που η οικονομική κατάσταση στα σπίτια των λαϊκών οικογενειών χειροτερεύει, είναι αδιαπραγμάτευτο να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στο ακέραιο μέχρι τη Δευτέρα 21/12 σε όλους εργαζόμενους!

Να δοθεί έκτακτο επίδομα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να επικοινωνήσει και να καταγγείλει στα σωματεία αντίστοιχα τέτοια περιστατικά. Δεν θα κάνουμε πίσω στα δικαιώματα μας, κανένας μόνος του!».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου