Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Με Navtex η Άγκυρα επιμένει στην αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών


Με τον νέο αέρα στα πανιά της που έδωσε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, η Άγκυρα επαναφέρει το σύνολο των διεκδικήσεων και αμφισβητήσεων της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, ενόψει των συνολικών «διευθετήσεων» που προωθούνται στην περιοχή.

Ένα από τα θέματα τα οποία η Τουρκία βάζει επίμονα στο τραπέζι, είναι αυτό της αποστρατικοποίησης νησιών του Αιγαίου.

Με τρεις Navtex, που εξέδωσε ο σταθμός της Σμύρνης της Τουρκικής υδρογραφικής υπηρεσίας, η Άγκυρα απαιτεί την αποστρατικοποίηση της Σαμοθράκης, της Λήμνου, της Χίου, της Σάμου, της Τήλου και της Χάλκης.

Οι συγκεριμένες Νavtex, έρχονται να προστεθούν στη ήδη μεγάλη λίστα των αντίστοιχων εγγράφων αυτών με τα οποία Τουρκία ζητά την αποστρατικοποίηση σχεδόν όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Όπως αναφέρεται στις Navtex, παραβιάζονται τόσο η Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία, πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος έχει αμφισβητήσει με δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και η Συνθήκη των Παρισίων.

 

1 σχόλιο:

  1. Όπως αναφέρεται στις Navtex, παραβιάζονται τόσο η Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία, πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος έχει αμφισβητήσει με δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και η Συνθήκη των Παρισίων...... Σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και οι δύο αστικές τάξεις απο το 1949.... Στρατιωτικοποιήθηκαν τα νησιά στα πλαίσια του Αντικομουνιστικού αγώνα κοινός ο στόχος.... τότε σήμερα βγήκαν τα μαχαίρια. Οσο οι λαοί θα βρίσκονται κάτω απο την σημαία των αστικών τους τάξεων λύση δεν υπάρχει σε όφελος τους... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου