Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

28 Γενάρη: Συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία και στις διοικήσεις των ΥΠΕ για την Υγεία και τα δικαιώματα


ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία και τα δικαιώματα μας με Συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία και στις διοικήσεις των ΥΠΕ

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες, Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Ενίσχυση με προσωπικό των Κέντρων Υγείας για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους. Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Επίταξη ιδιωτικών μονάδων Υγείας και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Αναγνώριση της COVID-19 ως επαγγελματικής ασθένειας.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

 

Η συνέχιση της επιδημίας σε συνδυασμό με τις αυξημένες λαϊκές ανάγκες επιβάλλουν την άμεση ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό και εξοπλισμό για να σταματήσει η μετατροπή τους σε νοσοκομεία "μιας νόσου", που έχει αφήσει χιλιάδες οικογένειες χωρίς υγειονομική περίθαλψη.

 Εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονται και έχουν περιοριστεί οι επισκέψεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων, εκθέτοντας χιλιάδες ασθενείς, κυρίως με χρόνιες παθήσεις, σε αυξημένο κίνδυνο επιδείνωσης της υγείας τους ή και απώλειας της ζωής τους.

Συνεχίζονται οι μετακινήσεις υγειονομικών από τμήμα σε τμήμα, από κλινική σε κλινική και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ακόμη και άλλης υγειονομικής περιφέρειας, για να καλυφθούν με πρόχειρο τρόπο οι ελλείψεις σε νοσοκομεία της Β. Ελλάδας ενώ ΜΕΘ και κλινικές για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19 προέρχονται από τη μετατροπή άλλων αναγκαίων ΜΕΘ και κλινικών για άλλες παθήσεις και υποστελεχώνονται συχνά με ανεκπαίδευτο και ανεπαρκές προσωπικό.

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα περί "θωράκισης του ΕΣΥ", η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά είναι ότι οι δημόσιες μονάδες Υγείας αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας, λόγω της διαχρονικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου