Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Ένας χρόνος κλειστά πανεπιστήμια… ως εδώ!


 Ένας χρόνος κλειστά πανεπιστήμια… ως εδώΠαίρνουμε τις σπουδές και τις ζωές στα χέρια μας!!! τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σε ανακοίνωσή της (ολόκληρη εδώ), καθώς σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος με κλειστά Πανεπιστήμια!

«Ένας χρόνος γεμάτος τηλεκπαίδευση μετ' εμποδίων, με αναβολές κλινικών, εργαστηρίων, πρακτικών ασκήσεων, εξεταστικών χωρίς συγγράμματα, με τους πρωτοετείς φοιτητές να μην έχουν μπει ποτέ σε αμφιθέατρο, ενώ με τους μεγαλύτερους να έχουν ξεχάσει πώς είναι!» τονίζει το ΜΑΣ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάσταση.

Καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να δεσμευθούν ότι θα μπει ένα τέλος σε αυτήν την κοροϊδία και θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων το εαρινό εξάμηνο.

Το ΜΑΣ αναφέρει επίσης ότι «θέλουν, όταν γυρίσουμε στις σχολές μας, όλα να είναι χειρότερα απ' ό,τι τα αφήσαμε 1 χρόνο πριν! Γιατί αυτό θα γίνει με τους μειωμένους προϋπολογισμούς, τις ελλείψεις καθηγητών, τα υποβαθμισμένα εργαστήρια και τον αστυνομικό της σχολής να μας περιμένει στην πόρτα!».

Τέλος, σημειώνει ότι «Τώρα είναι η ώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι φοιτητές σε όλη τη χώρα να υψώσουν τείχος μπροστά στα νέα μέτρα που έρχονται να σαρώσουν ό,τι έχει μείνει από τα δικαιώματά μας. Δε θα χαρίσουμε τις σπουδές και το μέλλον μας!

 Απαιτούμε-Διεκδικούμε:

  • Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση!
  • Να πάψει κάθε συζήτηση για νέα μέτρα καταστολής, πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, face control και πειθαρχικά μέτρα. Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών. Όχι στην περαιτέρω αναγνώριση των τίτλων ιδιωτικών κολλεγίων.
  • Να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια το εαρινό εξάμηνο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Να συνεχιστούν τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές και οι πρακτικές ασκήσεις διά ζώσης, με μέτρα αποφυγής συνωστισμού.
  • Καταγραφή διδακτικών κενών, αναπροσαρμογές της ύλης και μέτρα προκειμένου να μη χάσουμε αναγκαία γνώση, να μην επιβαρυνθούμε στην πορεία των σπουδών μας.
  • Προσλήψεις καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων μας. Ιατρικές μονάδες στελεχωμένες σε κάθε Σχολή.
  • Να πραγματοποιούνται rapid test δωρεάν σε ειδικούς χώρους μέσα στα Πανεπιστήμια.
  • Ειδικά για το Α' έτος να ξεκινήσουν με προτεραιότητα τα μαθήματα για τη γρήγορη ένταξη στη φοιτητική ζωή.
  • Αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών από και προς τα Ιδρύματα.
  • Άμεση χρηματοδότηση των σχολών για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες και ένταξη όλων των κονδυλίων (ΕΣΠΑ, χορηγίες, έσοδα ΕΛΚΕ κλπ.) στον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων με την ευθύνη υπουργείου- Ιδρυμάτων-δήμων και περιφερειών.
  • Προσλήψεις διδακτικού προσωπικού, μονιμοποίηση έκτακτων διδασκόντων, βοηθητικών κ.ά. ώστε όλα τα μαθήματα να διεξαχθούν σε ολιγάριθμα κλιμάκια.
  • Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές χωρίς βαθμολογικούς και οποιουσδήποτε άλλους "κόφτες". Να εξασφαλιστεί ότι οι μετεγγραφέντες δε θα χάσουν το χειμερινό εξάμηνο.
  • Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, να εξασφαλιστεί επίδομα για τους πρακτικάριους φοιτητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου