Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Παχιά λόγια για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

«Όπως ακριβώς την είχαμε προγραμματίσει» προχωράει η διαδικασία του εμβολιασμού!

Τα παχιά λόγια για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων και την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας και της Πρωτοβάθμιας ώστε να θωρακιστεί και η διαδικασία του εμβολιασμού επιστράτευσε ξανά το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το Κέντρο Υγείας στα Καμίνια που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο.

Την ώρα μάλιστα που οι μεγάλες καθυστερήσεις εξαιτίας του ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων βγάζουν μάτι, 85χρονοι μετακινούνται χιλιόμετρα μακριά ή και σε διπλανά νησιά για να εμβολιαστούν και κλείνουν ολόκληρα τμήματα ή και Κέντρα Υγείας για να μετατραπούν σε κέντρα εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός έφτασε να δηλώσει πως «Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει. Χθες κάναμε παραπάνω από 17.000 εμβόλια σε ολόκληρη την επικράτεια. Έχουμε ξεπεράσει τους 140.000 εμβολιασμούς από τότε που ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε με αυτή τη διαδικασία και με αυτή την ταχύτητα».

Μάλιστα για να μην αφήσει καμία αμφιβολία για το ότι όλα αυτά είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης πρόσθεσε πως «Έχω πει πολλές φορές ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολλά περισσότερα εμβόλια, πλην όμως ο αριθμός των εμβολίων -ως γνωστόν- είναι καθορισμένος από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από τις εταιρείες και από τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», οι οποίες βέβαια απαγορεύουν την πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για τα κέρδη συγκεκριμένων ομίλων. 

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός αναλώθηκε σε περί «συγκινητικών εικόνων» και «διαγενεακής αλληλεγγύης» και στα ευχαριστήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που η κυβέρνηση έχει αφήσει να παλεύει με τις τεράστιες ελλείψεις και τα αδιέξοδα. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου