Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Κουβανικό φάρμακο κατά του COVID-19

H Κούβα δείχνει τον δρόμο

Η φαρμακευτική αγωγή κι όχι εμβόλιο έχει χορηγηθεί ήδη από τον Αύγουστο στους υγειονομικούς και σε ηλικιωμένους και πλέον δίνεται στους επισκέπτες από το εξωτερικό και στους οικείους τους.

Το Nasalferon είναι ένα κουβανικό φάρμακο βιοτεχνολογίας με προληπτική δράση που, σύμφωνα με ειδικούς, αποτρέπει την αναπαραγωγή του ιού SARS-CoV-2, που προκαλεί το Covid-19, και τροποποιεί τον αριθμό των αποικιών που υπάρχουν στο σώμα, διασφαλίζοντας ότι εάν το άτομο μολυνθεί με το παθογόνο δεν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα. Το φάρμακο,  έχει χρησιμοποιηθεί με αποτελεσματικότητα 93%.

Η leana Morales Suárez, διευθύντρια Επιστήμης και Τεχνολογικής Καινοτομίας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, διευκρίνισε ότι το φάρμακο, σε σταγόνες, θα αρχίσει να δίνεται στις 7 Ιανουαρίου στους δήμους Boyeros και Diez de Octubre, ενώ αργότερα θα διαμοιραστεί στην υπόλοιπη επαρχία , σύμφωνα με τον το ραδιοφωνικό σταθμό COCO.

Το εθνικό πρωτόκολλο δράσης της Κούβας για την Covid-19, από τις αρχές που εφαρμόστηκε, δεν στόχευε μόνο στην ανάσχεση της πανδημίας με απαγορεύσεις και άλλα μέτρα αλλά είχε πάντα κατά νου την ανάγκη ενσωμάτωσης παρεμβάσεων πρόληψης.

Ο COVID-1 στην Κούβα

Το παράδειγμα της Κούβαςστον τομέα της υγείας

Το παράδειγμα της Κούβας

 

1 σχόλιο:

  1. Τα αποτελέσματα της Σοσιαλιστικής Κούβας που κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου σε άνθρωπο με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους. Ολα αυτά θα καταστραφούν τελείως αν οι Κουβανοί Κομμουνιστές και ο λαός δεν σταματήσουν την 12 χρονη σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου