Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Θέτει τις «πράσινες» μπίζνες ως προτεραιότητα στην μετά-Covid εποχή


Την κυρίαρχη θέση που έχουν οι «πράσινες» μπίζνες στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αφού ευχαρίστησε την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου για την «σπουδαία δουλειά» που έκανε, ιδίως «στην εμβληματική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απολιγνιτοποίηση της χώρας με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς»,  ανέπτυξε την «αναπτυξιακή διάσταση» των «πράσινων» πολιτικών προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

«Η αναπτυξιακή διάσταση του περιβάλλοντος, η σύνδεση του περιβάλλοντος με τον βιώσιμο Τουρισμό, με τη βιώσιμη αγροτική παραγωγή, με τον Πολιτισμό, βρίσκονται στον πυλώνα του αναπτυξιακού σχεδίου που έχουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος. Για την Ελλάδα μετά τον Covid»,  είπε, καθώς η «πράσινη» οικονομία μπορεί να αποτελέσει  μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ομίλους, προκειμένου να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαια.

Σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «θα κληθεί να διαχειριστεί ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης», καθώς «λίγο παραπάνω από το 1/3 των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σχετίζονται με δράσεις που αφορούν την ενέργεια και το περιβάλλον». Αναφερόμενος δε στο ελληνικό σχέδιο (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης), υπογράμμισε πως  «έχει  ήδη εκπονηθεί, έχει τύχει πολύ θετικής ανταπόκρισης από τις Βρυξέλλες και απομένει τώρα να υλοποιηθεί με ταχύτητα και με αποτελεσματικότητα».

Για ακόμη μια φορά, προσπάθησε να σερβίρει το παραμύθι ότι «οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν γύρω από την πράσινη οικονομία θα είναι ποιοτικές θέσεις απασχόλησης, με καλούς μισθούς και θα είναι θέσεις απασχόλησης που θα μπορέσουν να δώσουν πολλές νέες ευκαιρίες», κάτι που διαψεύδεται  στην πράξη από τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους στο όνομα της απολιγνιτοποίησης.

Μία από τις δράσεις του υπουργείου που ξεχώρισε ήταν η χωροταξία, η οποία συνδέεται με την εξυπηρέτησε των επενδυτών, ώστε «να ξέρουμε τι μπορούμε να χτίσουμε, πού και πότε μπορούμε να το χτίσουμε». Μια άλλη προτεραιότητα είναι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου