Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Κινητοποίηση της Πέμπτης 28 Γενάρη

Τελικά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων… Πραγματικά νιώθουμε σαν να μη πέρασε μια μέρα από τον Σεπτέμβρη! Γιατί τα σχολεία μας θα ανοίξουν με τους ίδιους και χειρότερους όρους που άνοιξαν και στην αρχή της σχολικής χρονιάς!

Τα σχολεία ανοίγουν, αλλά τα προβλήματα είναι εδώ! Οι αίθουσες μικρές και οι μαθητές πολλοί σε μια τάξη, ελλείψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας! Αντί να ασχοληθεί με αυτά λοιπόν η κυβέρνηση και να μας διευκολύνει, έφερε εν μέσω πανδημίας το νομοσχέδιο που αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια! Η Τράπεζα Θεμάτων είναι εδώ και μας περιμένει, χωρίς όμως να έχουν εξασφαλιστεί ακόμα και τώρα καθηγητές! Λόγω της κακής ποιότητας της τηλεκπαίδευσης και της έλλειψης καθηγητών έχουμε μείνει πίσω στην ύλη και μας έχουν δημιουργηθεί τεράστια κενά! Παίζει με την υγεία και τη μόρφωσή μας, γιατί η κυβέρνηση μας λέει ότι θα δώσουμε εξετάσεις το καλοκαίρι με την ύλη που θεωρητικά έχει "διδαχθεί"! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση μας απειλεί ότι θα μας κόψει πρόστιμο, αν δεν επιστρέψουμε κατευθείαν στο σπίτι μετά το σχολείο!

Ως εδώ!

Φτάνει πια η κοροϊδία! Μας λέει ότι δεν έχει λεφτά για τα σχολεία μας, αλλά την ίδια ώρα βρίσκει μέσα σε ένα βράδυ 30 εκατομμύρια για αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια! Αλήθεια αυτό πώς θα καλυτερεύσει τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια;;;;;

Δεν μασάμε στα ψέματά τους! Τα σχολεία ανοίγουν και μας βρίσκουν και εμάς έτοιμους! Γιατί πλέον έχουμε τα αγωνιστικά 5μελή και 15μελή μας! Έχουμε δεκάδες νέες Συντονιστικές Επιτροπές που φτιάχτηκαν σε όλη την Ελλάδα! Είμαστε χιλιάδες αυτοί που δεν τσιμπάμε στην κοροϊδία και παλεύουμε για ένα καλύτερο σχολείο!

 Απαιτούμε να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματά μας! Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα αιτήματά μας και δίκαια και ρεαλιστικά είναι!

  • Απόσυρση του νομοσχεδίου για την αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια!

  • Απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων και γενικότερα να σταματήσει αυτή η «αγωνία» του υπουργείου με τα τεστ, τα διαγωνίσματα και πάει λέγοντας!

  • Μείωση της ύλης για όλες τις τάξεις των Γυμνασίων και των ΓΕΛ! 

  • Πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού!

  • 15 μαθητές ανά τάξη!

    Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης


     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου