Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Τις τραγικές ελλείψεις αναδεικνύει ο τραυματισμός επιβάτη του ΟΑΣΘ


Σε μια περίοδο που τα αστικά λεωφορείο έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες εν μέσω πανδημίας, έρχεται άλλο ένα τραγικό συμβάν να συμπληρωθεί στο πάζλ των επικίνδυνων ελλείψεων στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

Το περιστατικό αυτό δεν ήταν ένα τυχαίο συμβάν αλλά αποτέλεσμα της συνεχόμενης υποβάθμισης των αστικών συγκοινωνιών της πόλης. Είναι προϊόν της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις ανάγκες της κοινωνίας στη βάση της λογικής κόστους οφέλους και ακολουθείται διαχρονικά από όλες τις αστικές κυβερνήσεις τόσο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ όσο και με το ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε τη δικιά του υπογραφή στην πορεία απαξίωσης του Οργανισμού.

Η ιδιωτικοποίηση του συγκοινωνιακού έργου και η παράδοση του σε ιδιώτες βρίσκονται στην αντίπερα όχθη των πραγματικών λαϊκών αναγκών του λαού της Θεσσαλονίκης για ασφαλείς και ποιοτικές συγκοινωνίες. Τα εκατομμύρια που δαπανώνται για την αγορά απαρχαιωμένου και ακατάλληλου στόλου θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την απαραίτητη ανανέωση, επισκευή και αγορά σύγχρονων οχημάτων και ανταλλακτικών για την βελτίωση των υπηρεσιών του Οργανισμού.

Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι η πολιτική αυτή μόνο σε δεινά οδηγεί τόσο το επιβατικό κοινό όσο και τους ίδιους τους εργαζόμενους και οδηγούς του ΟΑΣΘ που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα μια διαρκούς απαξίωσης των αναγκών τους.

Προβάλλει ως ζωτική ανάγκη η κοινή πάλη εργαζόμενων και επιβατών για την αμφισβήτηση του δρόμου που μας έφερε έως εδώ, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με αποκλειστικό κριτήριο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, όπου θα διασφαλιστεί γρήγορη, αξιόπιστη, δωρεάν συγκοινωνία για όλο το λαό με αξιοποίηση όλων των ΜΜΜ.

ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου