Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς


Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ΓΝΕ Θριάσιο είναι πραγματικά επικίνδυνη τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς τονίζει η συνέλευση των Ειδικευόμενων Γιατρών στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Η συνέλευση αποφάσισε: Κανένας ειδικευόμενος ιατρός δε θα εκτελέσει εφημερίες άνω του πλαφόν των 7 εφημεριών το μήνα. Ήδη σε κάποιες κλινικές οι ειδικευόμενοι υπερβαίνουν το πλαφόν αυτό. Δε θα κατατεθούν προγράμματα εφημεριών με παραπάνω εφημερίες. «Δε θα γίνουμε επικίνδυνοι για τους ασθενείς μας. Γνωστοποιούμε ότι ουδεμία ευθύνη θα φέρει ο ειδικευόμενος για τη μη ασφαλή λειτουργία των κλινικών, εάν σε περίπτωση εξαναγκασμού υπερβεί το όριο του αριθμού εφημεριών μηνιαίως» σημειώνουν.

Διεκδικούν:

- Να διοριστούν άμεσα οι ειδικευόμενοι που είναι στις λίστες αναμονής. Είναι απαράδεκτη η πολύμηνη καθυστέρηση με ευθύνη του Υπ. Υγείας, την ώρα που υπάρχει πληθώρα κενών θέσεων. Νέες θέσεις ειδικευομένων στα τμήματα που έχουν αυξημένες ανάγκες.

- Να απεμπλακεί το προσωπικό του Νοσοκομείου από τον εμβολιασμό. Ούτε επαρκούμε, ούτε επιτρέπεται μία μέρα να εφημερεύουμε σε Covid και την επόμενη να εμβολιάζουμε υγιή πληθυσμό.

- Να αρθεί η απαράδεκτη απόφαση για την περικοπή κατά 80% των χειρουργείων και το κλείσιμο των εξωτερικών ιατρείων.

- Να προχωρήσουν άμεσα οι μόνιμες προσλήψεις του αναγκαίου νοσηλευτικού προσωπικού.

-Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι συνάδελφοι. Καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Νοσοκομείου, προ και κατά τη διάρκεια της πανδημίας

-Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας, να ενταχθεί σε ενιαίο σχεδιασμό και να αναλάβει ισόμετρα βάρος για την αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου