Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πανδημίες, εμπόδιο είναι ο καπιταλισμός


Τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε για την πανδημία;
Γιατί δεν αναχαίτισαν τον κορονοϊό ισχυρά κράτη; Μπορούμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε πανδημίες;

Απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις δίνει ο Κώστας Σιέττος καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Νάπολης, μιλώντας στο portal «902.gr» γα τον ένα χρόνο της πανδημίας. 

Σημειώνει τις πολιτικές ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων που δεν πήραν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουν τη ζωή του λαού από το δεύτερο κύμα της πανδημίας - το οποίο ξέραμε ότι θα έρθει και τονίζει πως όλες οι κυβερνήσεις αγνόησαν τα αιτήματα των εργαζομένων σε νοσοκομεία, μέσα μεταφοράς, σχολεία και δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα. Μάλιστα, αντίθετα με τις πραγματικές ανάγκες των λαών, προχώρησαν σε περικοπές στις δημόσιες δομές Υγείας, αποδυναμώνοντας παραπέρα τη θωράκιση του συστήματος.

Επισημαίνει, ότι οι αστικές τάξεις, σε όλες τις χώρες, εφαρμόζοντας τη λογική του κόστους-οφέλους, επιχειρούν να μειώσουν το κόστος και στον τομέα της Υγείας και μάλιστα σε περιόδους κρίσεων, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους να θησαυρίζουν σε βάρος της υγείας των λαών.

«Είμαστε στον 21ο αιώνα, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης είναι ραγδαία και υπάρχει συσσωρευμένη επιστημονική γνώση που μπορεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα όπως η πανδημία, οι φωτιές, οι πλημμύρες. Στον καπιταλισμό, όμως, αυτές οι δυνατότητες δεν αξιοποιούνται για την ικανοποίηση των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών αλλά για τη διασφάλιση του κέρδους των μονοπωλιακών ομίλων», επισημαίνει καταλήγοντας ο Κ. Σιέττος.

 

 

1 σχόλιο:

  1. ....Κι όλα αυτά δεν τα κάνουν από ανικανότητα ή ερασιτεχνισμό, χωρίς να λέει κανείς πως δεν εμπεριέχεται στις αποφάσεις τους και κάτι τέτοιο, τα κάνουν για να μην αναγκάσουν τους επιχειρηματίες να βάλουν το χέρι στην τσέπη, και το κάνουν για να εθίσουν τον κόσμο στις απαγορεύσεις και σε έναν νέο τρόπο ζωής που θα έρθει μοιραία με το τέλος της πανδημίας και θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα στον κοινωνικό ιστό από κάθε άποψη.https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2625-afti-einai-i-politiki-mas-skaste-kai-kolympate..... Η Διαφορά του Κομμουνιστή στο βίντεο της ανάρτησης με το Βαρίδι του Κάουτσκι στην σελίδα του Μανιαδάκη. Ο κομμουνιστής λέει πως στον καπιταλισμό δεν υπάρχει λύση σε αντίθεση με τον οπορτουνιστή με τις παπάτζες του που λέει πως μπορεί μία κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού να αναγκάσει τους επιχειρηματίες να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Μιλάμε για αθλιότητα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου