Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Συγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στην καταστολή


Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Άγαλμα του Βενιζέλου η κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ ενάντια στη νέα επίθεση της Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο.

Απαιτούν να απελευθερωθούν οι προσαχθέντες και να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ.

Δηλώνουν ότι δεν θα αφήσουν την Αστυνομία να στρατοπεδεύσει στις σχολές τους, δεν θα επιτρέψουν η καταστολή να κυριαρχήσει στις σχολές τους, ο φόβος και ο αυταρχισμός να επιβληθεί σπέρνοντας την υποταγή στην πολιτική τους.

Οι φοιτητές καλούν τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης να σπάσουν το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που επικρατεί στην πόλη από τα ξημερώματα.

Η Θεσσαλονίκη, από την έναρξη της εισβολής στο ΑΠΘ, βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, καθώς πέρα από τους φραγμούς των ΜΑΤ γύρω από το Αριστοτέλειο, κλούβες των ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί και στο ύψος της Καμάρας στην Εγνατία.


Πέτρος Σημάδης: Οι εργαζόμενοι στο πλευρό των φοιτητών

«Τα αιτήματα των φοιτητών είναι και δικά μας αιτήματα», τόνισε ο Πέτρος Σημάδης, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην συγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων, επαναλαμβάνοντας την στήριξη των εργαζόμενων στους φοιτητές.

Κατήγγειλε παράλληλα, την προσπάθεια της κυβέρνησης να καθαρίσει από τις φοιτητικές διαδικασίες και να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε Ανώνυμες Επιχειρήσεις.Βίντεο


2 σχόλια:

  1. ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Οι αστυνομικές επεμβάσεις έχουν μόνο στόχο να μην σηκώσει ο λαός κεφάλι
    ....
    https://youtu.be/DPIRqecSJAU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην μπερδεύεστε, οι κουκουλοφόροι δεν είναι “μπάχαλοι”
    Είναι ασφαλίτες που “απελευθέρωσαν” την Πρυτανεία

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου