Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Στρατεύσιμοι σε 79 ΑΔΤΕ και Κανονιοφόρο «Νικηφόρος» εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας


 Την αντίθεσή τους στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας, εκφράζουν με επιστολές τους φαντάροι από την 79 ΑΔΤΕ (Σάμος - Ικαρία) αλλά και ναύτης από την Κανονιοφόρο «Νικηφόρος». Οι επιστολές στάλθηκαν στο alt.gr. 

Συγκεκριμένα, οι φαντάροι, αφού εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια «στην οικογένεια και τους φίλους του συναδέλφου μας που έχασε τη ζωή του στη Λήμνο», ξεκαθαρίζουν πως η απόφαση για την αύξηση της θητείας «στρέφεται ενάντια στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών».

Οι φαντάροι χαρακτηρίζουν  τουλάχιστον προκλητικό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι με αυτόν τον τρόπο θα στελεχωθούν οι μονάδες της παραμεθορίου, «καθώς το "βύσμα" για πολλούς φαντάρους που θέλουν να μετακινηθούν πιο κοντά στο σπίτι τους, είναι τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης». Έτσι, ρωτάνε «γιατί αφού υπάρχει ζήτημα στελέχωσης στέλνουμε προσωπικό στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ ανά τον κόσμο» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Παράλληλα, ο στρατεύσιμος δίοπος του Πολεμικού Ναυτικού στην επιστολή του ξεκαθαρίζει πως «λάθος πόρτα χτυπάει η κυβέρνηση αν πιστεύει πως η αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε 12μηνη θα αποτρέψει τη μειωμένη επάνδρωση σημαντικών στρατοπέδων της παραμεθορίου».

Υπογραμμίζει ακόμα ότι στο καράβι με ταξίδια «200 μέρες το χρόνο, επιτηρώντας τα χωρικά ύδατα» οι ναύτες κάνουν «10 ώρες δουλειάς τη μέρα, με κάποιες να θυμίζουν σεζόν καλοκαιριού στην εστίαση! Οι άδειες μπαίνουν με δυσκολία σε σχέση με τα στρατόπεδα ξηράς, γιατί οι ανάγκες του πλοίου χρειάζονται χέρια. Οι βάρδιες καθημερινές, χωρίς Κυριακές ή αργίες ή κενά απογεύματα, καθώς η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά και το πλοίο επιχειρεί εδώ και ένα μήνα, με μια μέρα άδεια. Και ποιος να μας σκατζάρει, όταν τη δουλειά 4 ή 5 ατόμων τη βγάζουμε 2 ναύτες, ενώ στο ΓΕΝ οι ίδιοι που θέλουν να μιλούν περήφανα για τα ελληνικά πολεμικά πλοία, δεν στέλνουν ναύτες στα καράβια, γιατί κοιτούν να "βολεύουν τους δικούς τους"» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

2 σχόλια:

  1. ...«Συμπληρώθηκαν φέτος 62 χρόνια από το θρίαμβο της Κουβανικής Επανάστασης. Εξήντα δύο χρόνια από τότε που ο περήφανος κουβανικός λαός, με επικεφαλής τον Φιντέλ Κάστρο, ανέτρεψε τη δικτατορία του Μπατίστα και το εκμεταλλευτικό σύστημα και έγινε αφέντης στον τόπο του, οικοδομώντας μέσα από μεγάλες δυσκολίες τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία.https://www.902.gr/eidisi/politiki/257785/na-stamatisei-tora-o-apokleismos-ton-ipa-kata-tis-koyvas..... Πραγματικά η Κουβανική επανάσταση το 1959 ανέτρεψε τον Καπιταλισμό και οικοδόμησαν Σοσιαλισμό με δικτατορία του προλεταριάτου. Οι ΗΠΑ επικεφαλής όλου του καπιταλιστικού κόσμου επέβαλαν εμπάργκο για να ανατρέψουν τον Σοσιαλισμό. Οι δεν κατάφεραν οι Καπιταλιστές με το εμπάργκο το καταφέρνουν την τελευταία 12 ετια με την σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού με όχημα την οπορτουνιστική αντεπανάσταση που επικράτησε στο Κ.Κ. Το εμπάργκο που συνεχίζεται είναι η απάντηση των ΗΠΑ στους Ιμπεριαλιστές Ρωσίας Κίνας Ιραν κ.α ώστε να μη μπει σε αυτό το Καπιταλιστικό μπλοκ η Κούβα όταν ολοκληρωθεί η ανατροπή του Σοσιαλισμού. Η Καταστροφή βαθαίνει με το τελευταίο συνέδριο και τις εγκληματικές αποφάσεις του που οδηγούν τον Κουβανικό λαό στο χάος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://iskra.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b4%ce%ad%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84/ Οπως δεν έχουν εγκριθεί στην Ε.Ε τα εμβόλια του Ρώσικου και Κινέζικου Ιμπεριαλισμού το ίδιο έχει συμβεί και αντίστροφα. Η Λαφαζανιές απο τα φερέφωνα του Ανατολικού Ιμπεριαλισμού δεν πιάνουν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου