Ναι, ποιον θα θέλατε; Τον κύριο Παναγόπουλο; Α, δεν είναι εδώ αυτή τη στιγμή, απεργεί. Θέλετε μήπως να του αφήσετε κάποιο μήνυμα;
Γιάννη, Γιάννη, είσαι εδώ;
Μες στο κέντρο περπατώ, όταν οι εργάτες δεν είναι εδώ.
Στο θλιβερό και άθλιο μπλοκ της ΓΣΕΕ δεν ήταν ούτε ο Παναγόπουλος! Άφησε άλλους εργατοπατέρες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα -την υποχρέωση βασικά- και να πιουν το πικρό ποτήρι της ξεφτίλας. Μια Γενική Συνομοσπονδία, που υποτίθεται ότι εκλέχτηκε από χιλιάδες εργάτες (στα χαρτιά) κι από εκατοντάδες σωματεία (σφραγίδες), κηρύσσει με το ζόρι γενική απεργία κι έχει στο πανό της είκοσι νοματαίους -λιγότερους και από τα μέλη της διοίκησης…
Με οποιαδήποτε άλλη ηγεσία, ακόμα και αυτός ο γραφειοκρατικός μηχανισμός θα είχε στριμώξει κάπως την κυβέρνηση για τις ανατροπές που φέρνει. Η διοίκηση του Παναγόπουλου, όμως, ξεπληρώνει γραμμάτια από την υψηλή προστασία των ΜΑΤ που διασφάλισαν τη νοθεία του συνεδρίου στο Καβούρι και την επανεκλογή της κλίκας του.
Την ίδια στιγμή, τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα που βρέθηκαν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ ήταν ελάχιστα, μετρημένα στο ένα χέρι, και με βασική εξαίρεση τους εργαζόμενους στα Λιπάσματα της Καβάλας, που διανυκτέρευσαν στο Υπουργείο Εργασίας και διεκδικούν τα δικά τους δίκαια αιτήματα.
Πολύ πιο μαζικό ήταν το μπλοκ της ΑΔΕΔΥ και άλλων εργαζόμενων στο Δημόσιο, που δεν κατάπιαν αμάσητο το παραμύθι πως “οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο δε θίγουν τον δημόσιο τομέα”… Πολύ μαζικά ήταν τα μπλοκ των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ), των ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλων χώρων, που έσωσαν την κατάσταση και έκαναν να χτυπά λιγότερο η ανυπαρξία της ΓΣΕΕ. Αλλά είχε και άλλες εφεδρείες, για να καμουφλάρει το κενό.
Κάποιες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που πηγαίνουν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ για να διασφαλίσουν την… ενότητα της εργατικής τάξης. Πχ όπως το ΣΕΚ, με τις κλασικές πικέτες “απολύστε τον Χατζηδάκη” και το σύνθημα “κάτω η κυβέρνηση των σεξιστών-ρατσιστών και των δολοφόνων”.
Το οποίο αφενός δε φαινόταν να στοχεύει ακριβώς στο βασικό ζήτημα της απεργιακής συγκυρίας, αφετέρου σε αφήνει με την απορία ποια κυβέρνηση θα έρθει στη θέση της. Ίσως κάποια προοδευτική, με πρωθυπουργό που θα είναι φιλικός προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα…
Κοντά σε αυτούς ήταν το ΜέΡΑ25, όπου το 25 παραπέμπει πιθανότατα στον αριθμό των μαζών ατόμων που κινητοποίησε το κόμμα του Βαρουφάκη.
Και φυσικά η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Που όσα κοντινά πλάνα και αν γεμίσουν τις οθόνες, δεν αρκούν για να κρύψουν την απλή αλήθεια: ότι ένα κόμμα του 32% κατέβασε στον δρόμο γύρω στα 300-500 το πολύ άτομα, για να… δώσει τη μεγάλη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση και το αντεργατικό έκτρωμα που έρχεται προς ψήφιση.
Δυναμική απάντηση στην εργασιακή απορρύθμιση των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μαζί με τους αγώνες των εργαζόμενων, των ανέργων, της κοινωνίας. pic.twitter.com/dyGmK5GWu4
— Costas Zachariadis (@CZachariadis) June 10, 2021
Δεν πετύχαμε τον Γ. Κυρίτση σε κάποιο φωτορεπορτάζ (ίσως να ήθελε να αποφύγει σκηνές σαν και αυτήν), αλλά δεν έχει και τόση σημασία. Στην τελική όσοι Κυρίτσηδες και αν κατέβαιναν χτες στον δρόμο, δε θα άλλαζε τίποτα, το νομοσχέδιο θα ψηφιζόταν από τους βουλευτές της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνέχιζε την τακτική του “ώριμου φρούτου”, σαν γνήσιο αστικό κόμμα εξουσίας, γιατί ούτε θέλει ούτε μπορεί να κάνει αντιπολίτευση.
Κι έτσι ξαφνικά η θλιβερή εικόνα στο μπλοκ της ΓΣΕΕ απέκτησε άξιο ανταγωνιστή…
Όταν δεν βρίσκεσαι στην εξουσία (βλ. ΣΥΡΙΖΑ) και κάνεις φτηνή αντιπολίτευση και εξακολουθείς να καλλιεργείς αυταπάτες στον λαό, δηλώνοντας ότι θα ξηλώσεις τον αντεργατικό νόμο ενώ ο ίδιος εφάρμοσε οδηγίες για 13ωρη δουλειά, πάγωμα μισθών και ραπίζοντας το δικαίωμα στην απεργία.. δεν σε κάνει Αριστερό αλλά ασπόνδυλο και δυνάμει διαχειριστή της αστικής εξουσίας... από το άρθρο παραθέτουμε αυτό:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Άλλη μια βρωμοδουλειά που κάνουν για το κεφάλαιο είναι και το κάλεσμά τους στους εργαζόμενους να κάτσουν στη γωνία και απλά να του δώσουν το χρίσμα για να εφαρμόσει την ίδια πολιτική.
Καθόλου τυχαία άλλωστε δίπλα στα «σάπια» περί «προοδευτικής κυβέρνησης που θα ξηλώσει το αντεργατικό πλαίσιο» οι αρθρογράφοι τους λένε «ψιθυριστά» ότι η επόμενη κυβέρνηση «θα έχει δεμένα τα χέρια της» και θα βρει «λασπωμένο έδαφος»".
ΥΓ. Έχει μεγάλη διαφορά η πληρωμή σε ρεπό από την εταιρική κοινωνική ευθύνη... ε;; τι;; όχι;;
Dimosthenis Gerliotis
Ένα εφημερεύον φαρμακείο, γρήγορα!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.odigitis.gr/article/Ena-efimereon-farmakeio-grigora/
Η συνδικαλιστική μαφία, προσανατολίζετε, για στάση εργασίας στις 16 του μήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΣΕ
Μην ξεχνάμε και τον άλλο αστέρα, τον Νταλακογιώργο, που αφού υποστήριξε 25 χρόνια τους εφοπληστές, τον Συνασπισμό και το σύστημα, σκέφτηκε πρόσφατα να το γυρίσει στο ...τσάμικο, παριστάνοντας τον "υπεραριστερό"!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκανε την προβοκάτσια του στις 3/6 στο λιμάνι, ξευτιλίστηκε μέσα σε 35 λεπτά(!) ανακαλώντας την ..."απεργία" του, και τώρα δεν τον πλησιάζει κανείς. Τα ναυτεργατικά σωματεία, του δώσανε μιαν ευκαιρία, που την έκαψε μόνος του. Τώρα βγάζει ανακοινώσεις μόνος του προς τον εαυτό του, και τους 8-9 μπράβους, που έχει διορίσει σαν ..."ΔΣ" της ΠΕΝΕΝ. Μου φαίνεται πως και οι ΝΑΡ-ίτες, που σπεύσανε να τον υιοθετήσουν, μπας και αποκτήσουν ..πρόσβαση στην εργατική τάξη(!), τώρα το ξανασκέφτονται, μετά την ξεφτίλα, που πάθανε και οι ίδιοι στις 3/6 ακολουθώντας τον τυχοδιωκτισμό του.
Το ΠΑΜΕ έγραψε Ιστορία αυτές τις μέρες.....
Ο ...Τζανεττακιστής.... εγκάθετος των εφοπλιστών στην ΠΕΝΕΝ μαζί με τους ...Αντιτζανεττακιστές.... Τροτσκιστές του ΝΑΡ. Για να μην ξεχνάμε τι έγινε ....32 χρόνια πριν.... ΟΒΕΡ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Διαγραφή