Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Η παιδική εργασία αυξήθηκε σε παγκόσμια κλίμακα την τελευταία τετραετία


Αύξηση της παιδικής εργασίας την τελευταία τετραετία καταγράφει έκθεση του ΟΗΕ, σε μία ακόμη απόδειξη ότι ο καπιταλισμός ούτε θέλει ούτε μπορεί να λύσει προβλήματα, που στις χώρες που προσπάθησαν να οικοδομήσουν τον σοσιαλισμό είχαν αντιμετωπιστεί από τα πρώτα κιόλας χρόνια.

Συγκεκριμένα, σε κοινή έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και της UNICEF, του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι στις αρχές του 2020 τα παιδιά που ήταν αναγκασμένα να δουλεύουν ήταν 160 εκατομμύρια, δηλαδή 8,4 εκατ. περισσότερα απ’ ό,τι τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

Αν οι τρέχουσες προβλέψεις για την αύξηση της φτώχειας σε παγκόσμια κλίμακα επαληθευτούν, άλλα εννέα εκατομμύρια παιδιά θα αναγκαστούν να πάρουν τον δρόμο για τη δουλειά ως τα τέλη της επόμενης χρονιάς, προστίθεται στην έκθεση.

Όμως στατιστικά μοντέλα δείχνουν πως ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι υπερπενταπλάσιος, προειδοποιεί η Κλαούντια Κάπα, στατιστικολόγος της UNICEF, που συμμετείχε στη συγγραφή της έκθεσης. «Αν η κοινωνική προστασία μειωθεί σε σύγκριση με το επίπεδο όπου βρίσκεται το τρέχον διάστημα, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας και άλλων παραγόντων, ο αριθμός των παιδιών που είναι αναγκασμένα να εργάζονται μπορεί να αυξηθεί κατά 46 εκατομμύρια» ως τα τέλη του 2022, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην έκθεση, που δημοσιεύεται κάθε τέσσερα χρόνια, υπογραμμίζεται ότι τα μισά από τα παιδιά που εργάζονται είναι ηλικίας μόλις πέντε ως οκτώ ετών. Ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως η κατάσταση υπάρχει αληθινός κίνδυνος να επιδεινωθεί περαιτέρω αν δεν γίνει τίποτα για να βοηθηθούν οι οικογένειες που βυθίζονται στη φτώχεια.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου