Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Ο… «Σοσιαλισμός» ντύνεται γαμπρός στην Ινδία!

 

Δεν ήταν, ούτε είναι, ασυνήθιστο φαινόμενο κομμουνιστές να δίνουν στα παιδιά τους ονόματα σπουδαίων προσωπικοτήτων του διεθνούς εργατικού-κομμουνιστικού κινήματος: Λένιν, Καρλ, Ρόζα, Ερνέστο, Φιντέλ είναι ορισμένα απ’ αυτά.

Ωστόσο, ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΚΚ Ινδίας στην πόλη Σάλεμ Α. Μοχάν αποφάσισε να πάει το όλο ζήτημα σε… άλλο επίπεδο. Έτσι, οι τρεις γιοί του, που γεννήθηκαν μετά το 1990, φέρουν τα ονόματα: Κομμουνισμός, Λενινισμός και Σοσιαλισμός!

Ο Μοχάν μεγάλωσε σε κομμουνιστική οικογένεια και εντάχθηκε σε νεαρή ηλικία στο ΚΚ Ινδίας. Η γυναίκα του έμεινε έγκυος στο πρώτο τους παιδί την περίοδο της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης.

«Το 1991, όταν διαλύονταν η Σοβιετική Ένωση, δημοσιεύματα έκαναν λόγο ότι ήρθε το τέλος του κομμουνισμού. Η σύζυγός μου ήταν έγγυος και εγώ αποφάσισα να ονομάσω το πρώτο μας παιδί Κομμουνισμό. Ο δεύτερος γιός μου ονομάστηκε Λενινισμός στη μνήμη του Λένιν», σημειώνει ο ίδιος ο Α. Μοχάν.

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή τον… γάμο του μικρότερου γιου, του Σοσιαλισμού την προσεχή Κυριακή 13 Ιουνίου. Σύμφωνα λοιπόν με την γαμήλια πρόσκληση, «ο Σοσιαλισμός παντρεύεται την Μάμτα Μπανερτζί» στον οποίο θα παρεβρεθούν οι… Κομμουνισμός, Λενινισμός, καθώς και ο εγγονός του γραμματέα της τοπικής οργάνωσης, Μαρξισμός!

idcommunism.com

atexnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου