Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Ρεπατζήδες


Το δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ για «δουλειά πλήρους απασχόλησης» για το κεφάλαιο, αντί του σημερινού «ρεπατζή» του, διεκδίκησε από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ ο Αλ. Τσίπρας.

Κι έτσι αφού με τις γνωστές σάλτσες περί εμμονών και κολλητών της κυβέρνησης επιχείρησε να κρύψει το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος -στο οποίο η κυβέρνησή του άνοιξε διάπλατα την πόρτα για να μην ξεχνιόμαστε- είπε ότι «αυτός ο κόσμος της εργασίας είναι που θα δώσει ρεπό διαρκείας πολύ σύντομα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη (...). Και μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού μεσαίωνα».

Οι εργαζόμενοι τα έχουν βέβαια ξανακούσει αυτά, λίγο πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει τις αντεργατικές οδηγίες της ΕΕ για 13ωρη δουλειά, για καθήλωση μισθών, τα χτυπήματα στο δικαίωμα της απεργίας, που σήμερα επεκτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Γι' αυτό «οδύρεται» η ΝΔ ότι το δικό του έργο συνεχίζει κι εκείνοι καλούν τους εργαζόμενους να διαλέξουν τους «όρους» για τη δουλειά-«λάστιχο».

Άλλη μια βρωμοδουλειά που κάνουν για το κεφάλαιο είναι και το κάλεσμά τους στους εργαζόμενους να κάτσουν στη γωνία και απλά να του δώσουν το χρίσμα για να εφαρμόσει την ίδια πολιτική.

Καθόλου τυχαία άλλωστε δίπλα στα «σάπια» περί «προοδευτικής κυβέρνησης που θα ξηλώσει το αντεργατικό πλαίσιο» οι αρθρογράφοι τους λένε «ψιθυριστά» ότι η επόμενη κυβέρνηση «θα έχει δεμένα τα χέρια της» και θα βρει «λασπωμένο έδαφος».

Όσα παραμύθια κι αν επιστρατεύσουν, τα κέρδη του κεφαλαίου δεν συμβιβάζονται με τις ανάγκες των εργαζομένων.

Όσο κι αν στηθούν «για τις φωτογραφίες» δίπλα στους εργαζόμενους, βρίσκονται στο ίδιο «κάδρο» με το κεφάλαιο, την κυβέρνηση, την ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι δεν θα αφήσουν τον αγώνα τους να γίνει «χαλάκι» για να σκουπίζουν τα πόδια τους ΣΥΡΙΖΑίοι και λοιποί πριν μπουν στα σαλόνια της αστικής τάξης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου