Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Συγκέντρωση έκφρασης «αντιρρήσεων» με ντεκόρ τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25 στην πλ. Κλαυθμώνος


ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Με την παρουσία αντιπροσωπειών από το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ΜέΡΑ25, που έπιασαν «πρώτο τραπέζι» στην πλατεία... έγινε η συγκέντρωση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος. Η προσπάθεια κομμάτων και στελεχών τους που κυβέρνησαν, εφαρμόζοντας κάθε νόμο - απαίτηση του κεφαλαίου και διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, να «ξεπλυθούν» μέσα από την παρουσία τους στην απεργία και να μαζέψουν «κουκιά» για τις επόμενες κυβερνητικές εναλλαγές, για μία ακόμα φορά έβγαζε μάτι.

Όσο για το περιεχόμενο που έδωσε η ηγεσία της ΓΣΕΕ στη συγκέντρωσή της; Μετά από όλη την πορεία «συνδιαμόρφωσης» του νομοσχεδίου με την κυβέρνηση, ο κεντρικός ομιλητής της αναγνώρισε και πάλι μερικά θετικά στοιχεία στο έκτρωμα, τα οποία μάλιστα παρουσίασε ως «ρυθμίσεις - δόλωμα», και παραπονέθηκε ότι το νομοσχέδιο έχει «κενά και παραλείψεις που ακυρώνουν κάθε θετική (!) προσέγγιση». Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωσή της η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ μετά την απεργία εκφράζει και πάλι «τις αντιρρήσεις μας στις αντεργατικές διατάξεις», θάβοντας το δίκαιο πανεργατικό αίτημα της απόσυρσης εδώ και τώρα του τερατουργήματος.

Κατά τ' άλλα, η συγκέντρωση προσαρμόστηκε στο σύνθημα που είχαν ρίξει οι εργατοπατέρες για την απεργία, «Με εξαθλιωμένους εργαζόμενους ανάπτυξη δεν γίνεται», αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που έχει ως «καύσιμη ύλη» τα εργατικά δικαιώματα.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στα Χαυτεία από δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αναρχοαυτόνομες ομάδες, η οποία κατευθύνθηκε μέσω της Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα.

 

2 σχόλια:

  1. Το οπορτουνιστικό τσίρκο σε πλήρη διάταξη. Οι Σοσιαλφασίστες όλων των αποχρώσεων πάντα στην υπηρεσία του καπιταλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.kordatos.org/pol-ki-ekd-si-syntonismou-kommounistikon-dynameon/ Το Τσίρκο του συντονισμού Σοσιαλφασιστικών δυνάμεων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου