Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Καλεί σε ΕΔΕ την πρόεδρο του Σωματείου με αφορμή καταγγελίες για μετακινήσεις εργαζομένων


Τον αυταρχισμό που συνοδεύει κάθε βήμα της πολιτικής της και καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ήρθε να επιβεβαιώσει η διοίκηση του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, με την απόφασή της να καλέσει σε ΕΔΕ την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Η κλήση σε ΕΔΕ γίνεται με αφορμή τις καταγγελίες του Σωματείου και την Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ με βάση αυτές, προς τον υπουργό Υγείας, «για μετακινήσεις εργαζομένων σε τμήματα στα οποία για λόγους υγείας δεν μπορούν να ανταποκριθούν ή είναι επικίνδυνο να εργάζονται, καθώς και για παραβιάσεις ωραρίων των νοσηλευτικών βαρδιών, αυθαίρετες προφορικές εντολές και πολλά άλλα».

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, η παράσταση διαμαρτυρίας που είχε προγραμματίσει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου για την Τετάρτη 14 Ιούλη στις 11 π.μ. στην είσοδο της διοίκησης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΔΟΘ και ΕΝΙΘ, αναμένεται να πάρει πιο μαζικό χαρακτήρα και να αποτελέσει δυναμική απάντηση των εργαζομένων στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Θυμίζουμε ότι μία από αυτές τις καταγγελίες αφορά εργαζόμενη με πολύ σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας, βάσει των οποίων θα έπρεπε να απέχει από την εργασία της, ενώ μετά τον εμβολιασμό της πρέπει να εργάζεται σε προστατευμένο περιβάλλον (ΦΕΚ 2744/26-6-21). Όμως με εντολή της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, που υπογράφει και η διοίκηση του νοσοκομείου, μετακινείται στα εξωτερικά ιατρεία, τμήμα με τεράστια έκθεση σε ασθενείς και με μεγάλο φόρτο εργασίας. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εργαζόμενη βρίσκεται 6 μήνες πριν τη συνταξιοδότησή της.

Μέσα από την Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και Λεωνίδα Στολτίδη αναδεικνύεται ότι για αυτή την κατάσταση την κύρια ευθύνη έχουν η διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και η κυβέρνηση, που μέσα από τα όργανα διοίκησης του κάθε νοσοκομείου ενισχύει τον αυταρχισμό απέναντι στους εργαζόμενους, θέλοντας να περάσουν όλες τις αντιδραστικές αλλαγές που αφορούν το «νοσοκομείο ΑΕ» που θα έχει ασθενείς-πελάτες και εργαζόμενους-δούλους. Και καλείται ο υπουργός Υγείας να απαντήσει σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να αρθεί η αρνητική κατάσταση για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» και ειδικότερα για την προαναφερόμενη νοσηλεύτρια.

Η δημοσιότητα που πήραν οι καταγγελίες αυτές ενόχλησαν τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, μετά τις διαμαρτυρίες του Σωματείου και των εργαζομένων είχε τη δυνατότητα να παρέμβει και να ακυρώσει όλες τις εκδικητικές μετακινήσεις εργαζομένων, τελικά επέλεξε το δρόμο της ΕΔΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου