Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Παρέμβαση στη συζήτηση για τα εργασιακά δικαιώματα στο Μπαγκλαντές


Παρέμβαση στη συζήτηση για τα «εργασιακά δικαιώματα στο Μπαγκλαντές» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην παρέμβαση του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, ανέφερε τα εξής:

«Αλήθεια, ποιος άραγε μιλάει για τα εργασιακά δικαιώματα στο Μπαγκλαντές; Η ΕΕ; Της οδηγίας για ως και 13 ώρες δουλειά την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, της διάλυσης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, των εργολαβικών εργαζομένων, των απαγορεύσεων στην απεργία, στη διαδήλωση; Το πόσο φιλεργατική είναι η ΕΕ άλλωστε το έχουν βιώσει στο πετσί τους και οι μετανάστες εργάτες από το Μπαγκλαντές.

Η δε εργασιακή γαλέρα στο Μπαγκλαντές εκτός της κυβέρνησης της χώρας και του ντόπιου κεφαλαίου φέρει και τη σφραγίδα της ΕΕ και της διείσδυσης των ευρωπαϊκών ομίλων με συμφωνίες προτιμήσεων που έχουν υπογράφει όλα αυτά τα χρόνια. Η κυβέρνηση της χώρας πήρε μάλιστα σήμερα από την επίτροπο και εύσημα ως επιτυχημένο παράδειγμα ανάπτυξης. Στις λεγόμενες ελεύθερες βιομηχανικές ζώνες εξαγωγών, που χτίζεται το "αναπτυξιακό θαύμα" σας και θησαυρίζουν ευρωενωσιακές εμπορικές αλυσίδες ένδυσης και όμιλοι, "βασιλεύουν" η σκληρή απάνθρωπη δουλειά για ψίχουλα, απολύσεις, παιδική εργασία, άθλιες συνθήκες υγιεινής κι ασφαλείας με εκατοντάδες νεκρούς εργάτες, διώξεις συνδικαλιστών.

Η πάλη για σύγχρονα εργατικά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου που τρέφεται από την εκμετάλλευση των εργατών είναι μονόδρομος για τους λαούς».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου