Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΕΕ και κυβερνήσεις σχεδιασμένα καταπατούν και ενταφιάζουν τη «Συνθήκη της Γενεύης»


Παρέμβαση στη συζήτηση «για τα 70 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Γενεύης» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην παρέμβαση του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης ανέφερε τα εξής:

«Αποτελεί μέγιστη υποκρισία η ΕΕ, οι κυβερνήσεις, το ΕΚ να "γιορτάζουν" τα 70 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Γενεύης που σχεδιασμένα καταπατούν και ενταφιάζουν. Με βάση το αντιδραστικό «Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» της ΕΕ η ελληνική κυβέρνηση κάνει νόμο την ένταση της καταστολής, των απελάσεων, την ενίσχυση του ρόλου-χωροφύλακα της Frontex με επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, με αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, με διαδικασίες ασύλου που αφαιρούν και τα στοιχειώδη δικαιώματα των αιτούντων άσυλο. Η δε Δανία απελαύνει Σύρους πρόσφυγες και αναθέτει διαδικασίες ασύλου σε τρίτες χώρες, ενώ στην Ιταλία και την Ισπανία εντείνεται η καταστολή.

Το Προσφυγικό για την ΕΕ είναι εργαλείο γεωπολιτικών ανταγωνισμών που οδηγούν σε πολέμους διαιωνίζοντας την προσφυγιά. Κριτήριό της αποτελεί η εξασφάλιση πάμφθηνων εκμεταλλευόμενων εργατών και η διείσδυση των ομίλων της σε αγορές τρίτων χωρών.

Απαιτούμε διαδικασίες ασύλου στις χώρες πραγματικού προορισμού σύμφωνες με τη Συνθήκη της Γενεύης. Καμιά δομή πολύμηνου εγκλωβισμού. Ουσιαστική προστασία όσων αναγνωρισμένων προσφύγων επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Απομόνωση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Οι λαοί να συγκρουστούν και να ανατρέψουν τον σάπιο καπιταλισμό, που γεννά πολέμους, εκμετάλλευση, φτώχεια και προσφυγιά».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου