Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Διατράνωσαν την ανάγκη αγωνιστικής ετοιμότητας απέναντι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση


Το κάλεσμα αγωνιστικής ετοιμότητας απέναντι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης μεταφέρουν στους χώρους δουλειάς εργατικά Σωματεία και συνδικάτα της Θεσσαλονίκης αυτές της ημέρες.

Μετά τις εξορμήσεις που πραγματοποίησαν σε χώρους δουλειάς την Δευτέρα και την Τρίτη, τα σωματεία που υπογράφουν κοινό κάλεσμα αγώνα ενάντια στο αντισφαλιστικό νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση που η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε κατακαλόκαιρα στη βουλή, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης πανεξόρμηση στο Λευκό Πύργο.

Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε μαζικά στο λαό της πόλης, τα σωματεία αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «οι κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου συνεχώς θα φέρνουν νόμους που θα οδηγούν τη ζωή μας σε αδιέξοδο. Οι νόμοι τους είναι προαπαιτούμενα του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω στο παλιό ασφαλιστικό σύστημα, δεν επιτρέπεται να κρίνουν τις ανάγκες τους, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, την προστασία τους μετά τον εργάσιμο βίο με όρους του προηγούμενου αιώνα. Η πάλη τους επιβάλλεται να κινείται μπροστά, να παίρνει υπόψη της τις νέες συνθήκες».

Την ανακοίνωση υπογράφουν από κοινού τα Συνδικάτα Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας και Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας, Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης, Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής και Κατεργασίας Ξύλου Νομού Θεσσαλονίκης, οι Ενώσεις Λογιστών και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης.

Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα για το αυριανό συλλαλητήριο για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου