Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Ενώ αυξάνονται τα κρούσματα, η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα τοπικού περιορισμού


Με μέτρα περιορισμού ανά περιοχή, με την Κρήτη πιο πρόσφατα, επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την επέκταση της πανδημίας, όπως καταγράφεται στα στοιχεία του ΕΟΔΥ με αύξηση κρουσμάτων, νοσηλειών και εισαγωγών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, αντί να λάβει μέτρα ουσιαστικής προστασίας του λαού και των εργαζομένων. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το άνοιγμα του τουρισμού, που έγινε με θριαμβολογίες από πλευράς κυβέρνησης τον Μάη, καταγράφηκαν 160.000 κρούσματα με ελάχιστο αριθμό διεξαγωγής τεστ, επιβεβαιώνοντας ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι διάτρητα, κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες της κερδοφορίας των τουριστικών ομίλων. Χαρακτηριστικά, την εβδομάδα 2-8 Αυγούστου, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.376 από 275 την ίδια περίοδο τον προηγούμενο μήνα, που δείχνει και την εκθετική ανάπτυξη της νόσου.  

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ο αναγκαίος εμβολιασμός δεν μπορεί από μόνος του να αντιμετωπίσει τον ιό, πολύ περισσότερο που η μετάλλαξή του μεταδίδεται και από τους εμβολιασμένους.

Οι μικρότερες ηλικίες είναι τώρα πιο ευάλωτες, αλλά η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία στις 13 Σεπτέμβρη, με μέτρα «μία από τα ίδια» και με την αποτυχημένη μέθοδο της αυτοδιάγνωσης, φορτώνοντας ξανά την ευθύνη σε γονείς και μαθητές.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει ελλειμματική, με την πληρότητα στις ΜΕΘ/ΜΑΦ να φτάνει στο 80% στην Κρήτη και στο 62% στην Αττική και την κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά τις προσλήψεις προσωπικού, όπως διεκδικούν από την έναρξη της πανδημίας οι υγειονομικοί. 

Μετά από όλα αυτά, προκύπτει για μια ακόμη φορά επιτακτικά η ανάγκη να παρθούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, με άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού, μέτρα σε χώρους δουλειάς και άλλους κρίσιμους κρίκους μετάδοσης του ιού και βέβαια στα σχολεία, που, όπως όλα δείχνουν, ανοίγουν με όρους χειρότερους και από πέρυσι, με δεδομένη την αυξημένη μεταδοτικότητα ανάμεσα στους μαθητές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου