Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Παρέμβαση στο υπ. Εργασίας για την ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του ΣΕΜΛΑ


Με παρέμβαση που πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Εργασίας αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) απαίτησε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων και Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΜΛΑ) και μέλους του ΔΣ της ΟΜΕ, από την εταιρεία «Edilmac» που δραστηριοποιείται εργολαβικά στα μεταλλεία Χαλκιδικής της «Ελληνικός Χρυσός». 

Στο πλευρό της ΟΜΕ, στο υπ. Εργασίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στον απολυμένο συνδικαλιστή εργαζόμενο, παραβρέθηκαν ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Επίσης παραβρέθηκαν ο Νίκος Φωτόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ και ο Πολύκαρπος Μηλώνης, ταμίας του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ).

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Αγραπιδά, γενικό διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας, ζητώντας να οριστεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Ο Κ. Αγραπιδάς περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα μεταφέρει το αίτημα της ΟΜΕ και των Συνδικάτων.

Σημειώνεται ότι με κινητοποίησή το ΣΕΜΛΑ διεκδικεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του ΣΕΜΛΑ και μέλους του ΔΣ της ΟΜΕ.

Επισημαίνεται, επίσης ότι δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν τη νέα επίθεση της εργοδοσίας της «Edilmac» στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων (ΣΕΜΛΑ) Βορείου Ελλάδος και τον πρόεδρό του.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητάει την ανάκληση της απόλυσης, ενώ το βράδυ της Πέμπτης 29/7/2021 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της συναυλίας αλληλεγγύης για τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου