Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

«Όταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βάζει εμπόδια στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους»


Η κυβερνητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στον Φοιτητικό Σύλλογο Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, βάζει εμπόδιο στη πρωτοβουλία συγκέντρωσης υλικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους, επικαλούμενη ότι “δεν χωράει κομματική ταυτότητα σε τέτοια ζητήματα” και ότι “ο Φοιτητικός Σύλλογος δεν έχει σχέση με τις δράσεις του Εργατικού Κέντρου μιας αυτά δεν αφορούν τους φοιτητές, ας κάνουμε κάτι μόνοι μας στο πανεπιστήμιο”. Επιλέγοντας για άλλη μία φορά να απομονώσει τον σύλλογο μας από τους υπόλοιπους ΦΣ που μαζί με το Εργατικό Κέντρο συλλέγουν αναγκαία είδη για τους πληγέντες.

Ας ενημερώσουμε όμως τους εκπροσώπους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

· Πως κομματική ταυτότητα είχαν όλες οι κυβερνήσεις που ευθύνονται για την κατάσταση σήμερα, για την ανυπολόγιστη καταστροφή, την παντελή απουσία αντιπυρικής προστασίας και πρόληψης όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν μας εκπλήσσει όμως να θέλουν να κρύψουν την κομματική τους ταυτότητα, λίγη ντροπή δεν βλάπτει άλλωστε!

· Οι φοιτητές βρισκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους γονείς μας, δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη, όπως και για τη ζωή και τις σπουδές μας.

· Δεν χρειάζεται άλλο να προσπαθούν να μας πείσουν ότι τους έπιασε ο πόνος να συλλέξουν είδη πρώτης ανάγκης στο κλειστό πανεπιστήμιο που όπως όλοι ξέρουμε, με ευθύνη δική τους και της κυβέρνησής τους οι σχολές μας έχουν ερημώσει εδώ και ενάμιση χρόνο. Ενώ όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι αγωνίζονταν για το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων εκείνοι πάλι απέναντι βρίσκονταν.

Αυτό είναι το πραγματικό τους πρόσωπο όλοι οι φοιτητές πρέπει να γυρίσουμε τη πλάτη σε αυτή τη παράταξη που όχι μόνο δεν κάνει λόγο για τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά υποστηρίζει και τις εγκληματικές κυβερνήσεις που έχουν περάσει.

Συνεχίζουμε τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης», τονίζουν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ Πανεπισγτημίου Ιωαννίνων, συμπληρώνοντας, ότι «εμείς λέμε, πως οι φοιτητές θα το αντιμετωπίσουμε συλλογικά δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στις οικογένειες που μας έχουν ανάγκη!

Δεν θα μείνει κανείς μόνος του!

Καλούμε τους συμφοιτητές μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου