Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Συλλαλητήριο της ΔΕΘ σήμερα στις 6μμ στη ΧΑΝΘ


Συλλαλητήριο της ΔΕΘ σήμερα στις  6μμ στη ΧΑΝΘ

Με την αντιλαϊκή πολιτική να ανεβάζει ρυθμούς μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, σε πρώτο πλάνο για τους εργαζόμενους περνάει η ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης τους, οργάνωσης της αντεπίθεσης.

Μια κλιμάκωση που θα «πατήσει» στη μεγάλη ανησυχία που εκφράζεται μέσα στην εργατική τάξη και στον λαό γύρω από τις εξελίξεις και η οποία αποτυπώθηκε σε ένα βαθμό στους μεγάλους αγωνιστικούς σταθμούς του προηγούμενου διαστήματος, στις πανεργατικές απεργίες, με κορυφαία αυτή της 10ης Ιούνη, στο μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στο τζογάρισμα των συντάξεων.

Εκφράζεται στη γενικευμένη οργή για τα εκατοντάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους, για το βιος των λαϊκών ανθρώπων που έγινε στάχτη, για την εχθρότητα τελικά με την οποία αντιμετωπίζει το κράτος τον λαό και την ανάγκη ουσιαστικής προστασίας του από φυσικές καταστροφές.

Πάει μαζί με την ασίγαστη πάλη των υγειονομικών, των εργαζομένων για μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, κόντρα στην άθλια προσπάθεια της κυβέρνησης να τους φορτώσει την ευθύνη για το νέο κύμα, που μετατρέπει το εμβόλιο από όπλο σε «άλλοθι» για το τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων.

Τώρα πρέπει να ανοίξει στα γεμάτα η συζήτηση για τον άλλον δρόμο ανάπτυξης, εκείνον που με κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό θα έχει κριτήριο την εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας, την προστασία της ζωής και την αναβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τον μόνο δρόμο δηλαδή όπου ο λαός μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελός του τις νέες μεγάλες δυνατότητες της επιστήμης και της παραγωγής. Και όσο εδραιώνεται σε ευρύτερες δυνάμεις αυτή η ανατρεπτική σκέψη, τόσο θα κλιμακώνεται και η σύγκρουση με το σάπιο σύστημα και τα στηρίγματά του.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου