Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Να αναλάβει τώρα κράτος και εργοδοσία εξολοκλήρου το κόστος των τέστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους!


Μας αποκάλεσαν ήρωες για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια!

Δε θα τους αφήσουμε να παίξουν με την ζωή και την υγεία μας.

Συνάδελφε συναδέλφισσα, σε καλούμε για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στα προβλήματα, τους φόβους και τις ανησυχίες μας. Για να μην μείνουμε θεατές στις εξελίξεις που αφορούν τη ζωή μας, την υγεία μας, τη δουλειά μας. Λέμε όχι στους εκβιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας. Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με μόνο όπλο το εμβόλιο.

Συνάδελφοι, πάει πολύ να μας μιλάνε για ατομική ευθύνη αυτοί που δεν έκαναν τίποτα για να μας προστατέψουν, με πρωτόκολλα κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του κέρδους τους. Είμαστε εμείς που πάνω στις πλάτες μας είδαν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται παίρνοντας τα ελάχιστα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και αυτά κάτω από την πίεση του σωματείου. Είμαστε εμείς που μας πέταξαν ένα ξεροκόμματο σε δωροεπιταγές για να μας ευχαριστήσουν.

Την ώρα που δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία που ετοιμάζονται να ανοίξουν στις ίδιες τραγικές συνθήκες αν όχι χειρότερες, την ίδια ώρα με το θράσος τους να περισσεύει τα φορτώνουν όλα στην ατομική ευθύνη παίζοντας ένα βρώμικο παιχνίδι. Το εμβόλιο είναι δικαίωμα και όπλο στα χέρια της επιστήμης και αυτοί το μετέτρεψαν σε όπλο διαίρεσης και εκβιασμού των εργαζομένων.

Απαιτούμε να αναλάβει η εργοδοσία και το κράτος εξολοκλήρου το κόστος των τέστ για το

σύνολο των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί. Το σωματείο από την πρώτη στιγμή

ζήτησε να διενεργούνται δωρεάν και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τέστ για όλους. Τότε τα πρωτόκολλα τους δεν το θεωρούσαν απαραίτητο και τώρα το επιβάλουν για να το πληρώνουμε από την τσέπη μας. Είναι απαράδεκτο όλοι εμείς που βρεθήκαμε και βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή να καλούμαστε να πληρώσουμε το κόστος των τέστ. Ένα κόστος πολύ υψηλό με την ακρίβεια να καλπάζει και τους μισθούς την τελευταία δεκαετία να έχουν πέσει στα Τάρταρα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα μετρήσαμε χιλιάδες κρούσματα, μετρήσαμε νεκρούς συναδέλφους, μετρήσαμε τις αντοχές μας τις ίδιες. Φτάνει πια, ως εδώ!

 Να ενισχυθεί άμεσα και ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και να προχωρήσει η επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

 Να ληφθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

 Να μην επιβαρυνθεί κανένας εργαζόμενος στην εταιρεία το κόστος των τεστ.

Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη να δώσουμε όλοι δυναμική ηχηρή απάντηση στο

συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 6 το απόγευμα στην πλατεία ΧΑΝΘ

 

το διοικητικό συμβούλιο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου