Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευή


Με πολύμηνο αγώνα οι ναυτεργάτες κατάφεραν αυξήσεις στα ημερομίσθια και κατοχύρωση κατακτήσεων

Τον αγώνα των μεταλλεργατών στη Ναυπηγοεπισκευή, που οδήγησε στην υπογραφή νέας ΣΣΕ Ναυπηγοεπισκευαστικών Εργασιών, χαιρετίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Η νέα ΣΣΕ που υπογράφηκε με την εργοδοτική ένωση ΣΕΝΑΒΙ τίθεται σε ισχύ από 1η Οκτώβρη. Κατοχυρώνει το σύνολο των κατακτήσεων που περιλαμβάνονταν στην προηγούμενη Σύμβαση του 2018. Προβλέπει αυξήσεις στα μεικτά ημερομίσθια μεσοσταθμικά από 4% έως 4,5% για όλες τις ειδικότητες και μια σειρά θεσμικά αιτήματα που απέσπασαν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους.

«Χαιρετίζουμε τον αγώνα του συνόλου των μεταλλεργατών στη Ναυπηγοεπισκευή, που δίνοντας το "παρών" καθολικά στις απεργιακές και τις άλλες κινητοποιήσεις ανάγκασαν την εργοδοσία να υπογράψει τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», τονίζει το Συνδικάτο. Στην ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι η μάχη δόθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, μέσα στην πανδημία και παράλληλα με την επίθεση της κυβέρνησης, που κλιμακώθηκε με τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο. «Η υπογραφή μέσα σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο και επισημαίνει ότι τώρα ξεκινά η εξίσου δύσκολη μάχη για την εφαρμογή της Σύμβασης.

Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί το σύνολο των εργαζομένων να συσπειρωθούν «στον αγώνα για την εφαρμογή και της νέας Συλλογικής Σύμβασης», τονίζοντας πως «μόνο η οργανωμένη απάντηση στις επιθέσεις της εργοδοσίας μπορεί να κάνει τις συμφωνίες που υπογράφονται στα χαρτιά πράξη». Τέλος, το επόμενο διάστημα το Συνδικάτο θα καταθέσει στο υπουργείο Εργασίας τη ΣΣΕ, με αίτημα να έχει καθολική και υποχρεωτική ισχύ για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι μέλη της ένωσης των εργοδοτών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου