Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Οι εκβιασμοί της «e-food» δεν θα περάσουν


«Οι εκβιασμοί της "e-food" δε θα περάσουν» τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ).

Σε spot του καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην τετράωρη στάση εργασίας σήμερα, από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, από όπου θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία.

Παράλληλα, καλεί σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή, με συγκέντρωση στις 7 μ.μ. και πάλι στο Άγαλμα Βενιζέλου, από όπου θα ξεκινήσει μοτοπορεία στους δρόμους της πόλης.

 Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη

2 σχόλια:

  1. Διά στόματος του υπουργού Εργασίας, Κ. Χατζηδάκη, η κυβέρνηση ισχυρίζεται τώρα ότι οι ίδιοι οι διανομείς ζητάνε να δουλεύουν ως «ελεύθεροι συνεργάτες»! «Επειδή - είπε - έχω μιλήσει με τους ανθρώπους αυτούς, να σας πω ότι πάρα πολλοί δεν θέλουν να είναι μισθωτοί, διότι έτσι είναι ο προγραμματισμός τους, έτσι θεωρούν ότι είναι καλύτερο για το συμφέρον τους, μου το έχουν πει εμένα του ιδίου. Αλλοι βεβαίως θέλουν να είναι μισθωτοί»! Οπως φαίνεται, εκτός από «σούπερμαν» της εργοδοσίας και των ιδιωτικοποιήσεων, ο υπουργός φιλοδοξεί να γίνει και ...Πινόκιο. Αλήθεια, πού τους βρήκε αυτούς τους εργαζόμενους; Προφανώς είναι εκείνοι που φωτογραφίζονταν μαζί τους πριν από μερικούς μήνες και ενημέρωνε ότι «συναντήθηκε με διανομείς», χωρίς να λέει ποιοι είναι και ποιον εκπροσωπούν, αν τους βρήκε στο δρόμο ή αν τους «παρήγγειλε» σε καμιά εταιρεία «ενοικίασης προσωπικού»... Μετά λοιπόν από τους εργαζόμενους που «ήθελαν» να δουλεύουν 10ωρα χωρίς πρόσθετη αμοιβή, που «ήθελαν» να εργάζονται και τις Κυριακές, μετά τους εργαζόμενους που «ήθελαν» να τζογάρονται οι ασφαλιστικές εισφορές τους, βρέθηκαν και «εργαζόμενοι» που προτιμούν να αμείβονται με το «κομμάτι», να θεωρούνται «συνεργάτες» και να μην έχουν κανένα κατοχυρωμένο δικαίωμα, να είναι 12 και 14 ώρες πάνω στο τιμόνι για μεροκάματο - χαρτζιλίκι. Αναμένουμε τα επόμενα ευφάνταστα του υπουργείου, με τίποτα περιπετειώδεις εργαζόμενους που «θέλουν» να παθαίνουν εργατικά ατυχήματα, ή άλλους που δεν βλέπουν την ώρα να τους απολύσει ο εργοδότης, για να απολαμβάνουν την «ποικιλία» των εργασιακών σχέσεων.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «E - FOOD» Στάση εργασίας και μοτοπορείες σε όλη τη χώρα ενάντια στις μετατροπές συμβάσεων

    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/271870/stasi-ergasias-kai-motoporeies-se-oli-ti-hora-enantia-stis-metatropes

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου