Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Πολιτιστική ανάσα και μια μεγάλη διαδήλωση


Οι τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που ξεκινάνε αύριο στην Αθήνα, «πέρα από πολιτιστική ανάσα θα είναι μια μεγάλη διαδήλωση, ένα μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού», τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».

Αναφερόμενος στις φεστιβαλικές εκδηλώσεις που προηγήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, υπογράμμισε πως ήταν πρωτοφανής η συμμετοχή για τις τελευταίες δεκαετίες. «Πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί το νεανικό ξέσπασμα, γιατί τέτοιο πράγμα ήταν τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα», είπε.

Υπογράμμισε πως στο Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση, θα τιμήσουμε και θα πάρουμε έμπνευση από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη «τα οποία θέλουμε, το θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον σαν ΚΝΕ, να συνοδεύουν τους καθημερινούς αγώνες».

Ο Νίκος Αμπατιέλος μίλησε επίσης για τα όσα έγιναν στην «e-food». Όπως είπε, από τη μία υπάρχει η εικόνα των άθλιων εργασιακών σχέσεων, «μιας εργασιακής ζούγκλας την οποία όλες οι κυβερνήσεις έχουν διαμορφώσει», και από την άλλη υπάρχει η εικόνα των ντελιβεράδων που παλεύουν και το κύμα αλληλεγγύης από τον ελληνικό λαό.

Αναφέρθηκε ακόμη στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει όλο αυτό το διάστημα το ΚΚΕ, μέσα στη Βουλή και στο κίνημα, για να στηρίξει τους διανομείς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου