Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Απαράδεκτη και προκλητική κίνηση η κατάθεση αγωγής από το υπουργείο Παιδείας


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των δασκάλων των παιδιών μας και των συνδικαλιστικών τους οργάνων ενάντια στο νέο «μάθημα» αυταρχισμού και καταστολής που επιχειρεί το Υπουργείο της παρα-Παιδείας και η υπουργός-μάνατζερ των ιδιωτικών κολλεγίων.

Το Υπουργείο προχώρησε στην απαράδεκτη και προκλητική κίνηση να καταθέσει αγωγή ενάντια στις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών που, μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των παιδιών του λαού στην μόρφωση, απέρριψαν τα κυβερνητικά σχέδια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης και υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας.

Η Κυβέρνηση, σε ένα ακόμα επεισόδιο Νόμου και Τάξης, αποδεικνύει ότι στην μαζική, συλλογική και με δημοκρατικό τρόπο καταδίκη της πολιτικής της απαντά με την ποινικοποίηση των αγώνων, την τρομοκράτηση κάθε φωνής που της εναντιώνεται.

Η κίνηση αυτή γίνεται ακόμα πιο προκλητική όταν μέχρι αυτήν την ώρα το Υπουργείο δεν έχει καταδικάσει τις φασιστικές-ακροδεξιές δυνάμεις που επιτέθηκαν σε μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς στην Σταυρούπολη.

Οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων, οι δάσκαλοι των παιδιών του λαού, μέσα στην πανδημία με ανύπαρκτα μέσα και χωρίς στήριξη από το Υπουργείο έδωσαν ένα τεράστιο αγώνα για να κρατήσουν τα παιδιά κοντά στο σχολείο.

Στα αιτήματα δασκάλων, γονιών, μαθητών για μέτρα προστασίας της υγείας, προσλήψεις προσωπικού εκπαίδευσης, καθαριότητας, για ουσιαστικά μέτρα που θα εξασφαλίζουν ασφαλή και ανοιχτά σχολεία οι πόρτες του Υπουργείου ήταν κλειστές, με ΜΑΤ.

Η πολιτική μετατροπής των μαθητών σε πελάτες των ιδιωτικών κολλεγίων και των εκπαιδευτικών σε υποτακτικούς των κερδών και της ανταγωνιστικότητας που προωθούν Κυβερνήσεις και ΕΕ έχει ήδη αξιολογηθεί και βαθμολογηθεί κάτω από την βάση από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση δεν θα περάσει!

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τον εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους για ένα σχολείο που θα μορφώνει, δημόσιο και δωρεάν. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου