Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Η πολιτική των κοντέινερ για την Προσχολική Αγωγή καλά κρατεί από κυβέρνηση και δήμους

Η πολιτική των κοντέινερ για τις εγκαταστάσεις της Προσχολικής Αγωγής καλά κρατεί από κυβέρνηση και δήμους της Αθήνας στο πλαίσιο της πλήρους εμπορευματοποίησης και απαξίωσης της δημόσιας παιδείας. 

Μετά τους άθλιους χώρους που έχουμε δει στο Δήμο της Αθήνας, όπου στήνονται κοντέινερ για να στεγαστούν νήπια, τώρα την ίδια άθλια κατάσταση βλέπουμε και στο Δήμο Ζωγράφου, όπου η δημοτική αρχή αποφάσισε να στήσει 4 κοντέινερ σε ένα χώρο που ήταν πρώην δημοτικό πάρκινγκ και βρίσκεται σε ακάλυπτο ανάμεσα σε πανύψηλες πολυκατοικίες!

Εκεί θα στεγαστούν 75 νήπια, ηλικίας έως 5 χρονών, σε έναν περιορισμένο προαύλιο χώρο και σε τέσσερις τάξεις με 18 παιδιά στις τρεις και 19 παιδιά σε μία αίθουσα. 

Τη δημοτική αρχή για την απαράδεκτη απόφασή της καταγγέλλουν ο Κώστας Γιαννόπουλος, από την Επιτροπή Γονέων Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών και γονέας του 11ου Νηπιαγωγείου, μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega» το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτέμβρη, όπως και μία μητέρα του 11ου Νηπιαγωγείου.

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Ζωγράφου 

Την απόφαση του δήμου καταγγέλλει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ζωγράφου, σημειώνοντας πως «αυτή η εικόνα αποτυπώνει ακριβώς την πολιτική της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και της δημοτικής αρχής του κ. Θώδα, εκλεκτού της ΝΔ. Αυτό είναι το όραμά τους για τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή το 2021. Και μαζί με τη δημοτική αρχή και των δημοτικών παρατάξεων που ψήφισαν αυτό το αίσχος» (διαβάστε εδώ αναλυτικά). 


 

Η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα για να προληφθεί η υπερμετάδοση του κορονοϊού μέσα στασχολεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου