Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Η σορός του Τσε στην Κούβα


Απόσπασμα βίντεο της κουβανικής τηλεόρασης κατά την επίσημη υποδοχή της σορού του Κομαντάντε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα (και άλλων έξι συντρόφων του) στην Κούβα.

Στο πρώτο μέρος είναι η άφιξη, στις 12 Ιούλη 1997, της σωρού στην Αβάνα με πτήση της Cubania από τη Βολιβία και η επίσημη υποδοχή στο αεροδρόμιο.

Στο δεύτερο μέρος του βίντεο είναι η τελετή στην Σάντα Κλάρα, στις 17 Οκτώβρη 1997* και η εναπόθεση των λειψάνων στο Μαυσωλείο, παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων κουβανών και της πολιτικής & στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

 Μεταφέρεται στην Κούβα, 13/7/1997, η σορός του Τσε Γκεβάρα.
Με ένα- ειδικά ναυλωμένο από την κυβέρνηση- αεροσκάφος των κουβανικών αερογραμμών προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας.

Λίγες ημέρες πριν, στις 28 Ιούνη, μια διεθνής ομάδα ειδικών επιστημόνων με επικεφαλής τον κουβανό Δρ. Χόρχε Γκονζάλες Πέρεζ είχε
εντοπίσει στο Βαλεγκράντε- ένα μικρό χωριό της βολιβιανής επαρχίας- το μαζικό τάφο που βρίσκονταν θαμμένη η σωρός του Τσε και άλλων έξι ανταρτών.

....

 https://gkagkarin.blogspot.com/2020/07/blog-post_577.html

* Η τελετή στην Σάντα Κλάρα, κατά την οποία ο Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο εκφώνησε λόγο, έλαβε χώρα στις 17 Οκτώβρη 1997. Ήταν 30 χρόνια και 8 ημέρες μετά τη δολοφονία του Τσε στη Βολιβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου