Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

«Νέο ΕΣΥ» σημαίνει νέα πελατεία στον ιδιωτικό τομέα και λουκέτα στα δημόσια νοσοκομεία


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 21 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία, στο ΕΚΑΒ, διεκδικώντας τα αυτονόητα και παλεύοντας ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τις τραγικές ελλείψεις ως «ευκαιρία» για την επιτάχυνση του «νέου ΕΣΥ», δηλαδή το κλείσιμο νοσοκομείων/ κλινικών/ τμημάτων, τη διεύρυνση των ΣΔΙΤ, τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ «όπως οι μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες», την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των νοσοκομείων και των μονάδων Υγείας.

«Οσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει τα σχέδιά της για το "νέο ΕΣΥ", άλλο τόσο αποφασισμένοι είμαστε και εμείς να τα μπλοκάρουμε! Η αγανάκτηση και η οργή να μετατραπούν σε δύναμη, αγώνα και διεκδίκηση», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, στο απεργιακό της κάλεσμα διευκρινίζοντας:

«Στις 21 Οκτώβρη απεργούμε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το "νέο ΕΣΥ"! Γιατί το αντιδραστικό σχέδιο που η κυβέρνηση βαφτίζει "νέο ΕΣΥ" σημαίνει:

  • Διατήρηση των τραγικών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, φτηνοί, εξουθενωμένοι, περιπλανώμενοι υγειονομικοί από τη μία μονάδα στην άλλη για να μπαλώνουν τρύπες.
  • Νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με "κριτήριο" τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα κ.λπ.
  • Νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις γιατί στο "νέο ΕΣΥ" "θα παίρνεις ό,τι πληρώνεις".
  • Νέα δωράκια και νέα πελατεία στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα Υγείας που λιποτάκτησε την περίοδο της πανδημίας. Νέα πεδία κερδοφορίας στην Υγεία για τα τρωκτικά από την παραπέρα εκχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων, τις εργολαβίες, τις ΣΔΙΤ».

"Νέο ΕΣΥ" σημαίνει δημόσιες μονάδες Υγείας, αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις με ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και με έσοδα από την οικονομική αφαίμαξη των ασθενών».

«Στις 21 Οκτώβρη απεργούμε όλοι εμείς που αρνούμαστε να υποτάξουμε την επιστήμη μας στη λογική του κόστους οφέλους. Που αρνούμαστε να στερούμε από τους ασθενείς μας αναγκαίες εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα, στο όνομα της "καταπολέμησης της σπατάλης" και "του εξορθολογισμού των δαπανών", προκειμένου να αξιολογούμαστε θετικά και να παίρνουμε μπόνους!».

Οι υγειονομικοί διεκδικούν μεταξύ άλλων:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών - συμβασιούχων.
  • Καμία μείωση του αριθμού των νοσοκομειακών κρεβατιών, συγχώνευση - κατάργηση τμημάτων κλινικών νοσοκομείων.
  • Πλήρης, επαρκής, αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλο τον λαό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου