Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Ο φόβος δεν χωράει στις γειτονιές και στα σχολεία


Η χθεσινή επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, αποδεικνύει ότι τα χτυπήματα των φασιστοειδών δεν είναι «μεμονωμένα περιστατικά», αλλά και τις ευθύνες κυβέρνησης και αστυνομίας, σημείωσε η Ελίζα Πασχαλίδου, μέλος της ΚΝΕ και αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ-1.

Υπογράμμισε ότι τα φασιστοειδή χτυπούν όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον προτάσσει τις διεκδικήσεις του λαού, ενώ σημείωσε ότι φόβος δεν χωράει στις γειτονιές και στα σχολεία, καλώντας την νεολαία να βγει μπροστά και να καταδικάσει μαζικά και συλλογικά από φορείς, σωματεία, φοιτητικά και μαθητικά συμβούλια τους φασίστες.

....


Εξόρμηση στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης πραγματοποίησαν Εργατικά Σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης. Βίντεο

Με το σύνθημα «Ένας χρόνος οι ναζί στη φυλακή. Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά» απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση και αντιφασιστική συναυλία που διοργανώνουν.

Την Πέμπτη 7 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και στις 7 μ.μ. αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

 ....


 Αγαπητοί σύντροφοι,

Η Συριακή Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας - Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς καταγγέλλει έντονα τη βάρβαρη επίθεση που πραγματοποίησαν φασιστικές ομάδες ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που μοίραζαν την εφημερίδα του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη και δηλώνουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας με τους συντρόφους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Αυτή η επίθεση αποτελεί απόδειξη ότι εκείνες οι φασιστικές ομάδες ακριβώς επειδή είναι ανίκανες να αντιμετωπίσουν τις ορθές προοδευτικές ιδέες, καταφεύγουν σε βίαιες μεθόδους. Η Ιστορία της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, οι οποίοι βρίσκονται στην πρωτοπορία των αγώνων, είναι μια λαμπρή απόδειξη της ικανότητας του λαού να καταδικάσει τους φασίστες και να ακολουθήσει τον δρόμο της κοινωνικής προόδου, τον δρόμο του Σοσιαλισμού.

Εκφράζουμε ξανά την πλήρη αλληλεγγύη μας στους συντρόφους μας από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους συντρόφους.

Ζήτω ο Προλεταριακός Διεθνισμός!

Εκτελεστική Επιτροπή της Συριακής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας - Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς 

ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ - ΣΕΡΒΙΑ

 ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου