Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Τα "δυο άκρα" στην Σταυρούπολη και την Ηλιούπολη

 

Το ένα άκρο                                Το άλλο άκρο 

Υπάρχει στην προπαγάνδας,η εκδοχή των δυο ακρών.

  Η ταύτιση της δράσης διαφόρων ομάδων προβοκατόρων, παρακρατικών, εθνικιστών, ακροδεξιών, με τη δράση του εργατικού κινήματος.

 Η θεωρία των δυο ακρών έχει γίνει προσφιλές θέμα αρθρογραφίας στον αστικό Τύπο. 

Παίρνουν αφορμή από την φασιστική δράση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, και στην Ηλιούπολη.

Ο φασισμός είναι γέννημα του αστικού πολιτικού συστήματος, των ίδιων των καπιταλιστών.  

Παλιά η θεωρία «των άκρων». Ο Ευ. Αβέρωφ, υπουργός της ΝΔ στη 10ετία του '70, ο επονομαζόμενος και γεφυροποιός γιατί αθώωνε τους χουντικούς πραξικοπηματίες για να συσπειρώσει όσους τους ακολουθούσαν στη ΝΔ, ήταν ο «νονός» της θεωρίας του «αριστεροχουντισμού», δηλαδή της ταύτισης του ΚΚΕ με τους χουντικούς. 

Αυτός προπαγάνδιζε μ' αυτόν τον τρόπο τη θεωρία «των άκρων» και την αναπαρήγαγαν τότε τα αστικά ΜΜΕ. Αυτή η προπαγάνδα των άκρων είναι η ίδια βρώμικη προπαγάνδα ταύτισης φασισμού - κομμουνισμού.

 Τα στοιχεία για τη δράση και τις επιθέσεις των φασιστοειδών στη Θεσσαλονίκη


(...) Είμαστε σήμερα εδώ να αποδείξουμε πως οι επιθέσεις αυτές συνδέονται μεταξύ τους σε ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης που ξετυλίγεται ειδικά τις τελευταίες μέρες με έναν μόνο σκοπό.

Να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο στη νεολαία της πόλης ειδικά σε μια περίοδο που έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να οργανώσει τον αγώνα της με καλύτερους όρους ώστε να διεκδικεί μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Να χτυπήσουν το πιο πρωτοπόρο κομμάτι του λαϊκού - εργατικού και φοιτητικού - μαθητικού κινήματος.

Επιδιώκουν σταθερά να αποπροσανατολίζουν τις συνειδήσεις στις οποίες απευθύνονται οι βρώμικες ιδέες τους και να σπάνε τη συλλογική διεκδίκηση και δράση.

Ακριβώς για αυτό άλλωστε έχουν κερδίσει επάξια τον χαρακτηρισμό "τσιράκια" των αφεντικών και της κυβέρνησης.

Οι επιθέσεις που έχουν γίνει μέχρις στιγμής προσιδιάζουν τη δράση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Όσοι ξέρουν την εμπειρία από τη δίκη της Χρυσής αυγής θα καταλάβουν. Σήμερα αποκαλύπτουμε σε όλους το οργανωμένο σχέδιο που στήθηκε για το χτύπημα του κινήματος που είχε στόχο κατά τη γνώμη μας ακόμη και νεκρό».

Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος ΔΣ του ΕΚ Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, σημείωσε ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου.

 Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης και η θεωρία των «άκρων»

 Νέα στοιχεία για τη δράση και τις επιθέσεις των φασιστοειδών στη Θεσσαλονίκη

1 σχόλιο:

  1. https://www.kordatos.org/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba-%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4-%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bb-%ce%b3%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%be-%cf%83%ce%ba%ce%ad%cf%88%ce%b7%cf%82/ Η Συνταγή της καταστροφής απο τα εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας.... που διαιωνίζουν τον Καπιταλισμό και τρέφουν τον φασισμό. Οι Κομμουνιστές δεν τσιμπάμε και δεν εγκλωβιζόμαστε στον Καπιταλισμό έχοντας βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα απο την ανατροπή του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ την καταστροφή του Δ.Κ.Κ και την παραλίγο καταστροφή του ΚΚΕ το 1991... Ο Αντιφασιστικός αγώνας χρειάζεται ενίσχυση παντού της κοινωνικής συμμαχίας σε Αντικαπιταλιστική Αντιμονοπωλιακή πορεία που χωράμε όλοι με μοναδικό κριτήριο το ταξικό και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση να εδραιώνεται η πρόταση εξουσίας των Κομμουνιστών για έξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Είναι ο μοναδικός τρόπος που τσακίζει οριστικά τον φασισμό και το δίδυμο αδελφάκι του τους φορείς όλων των οπορτουνιστικών απόψεων που τρέφουν τον φασισμό σαν γνήσιους Αντικομουνιστές. Η Αστική τάξη έφερε πάλι στην επιφάνεια τους φασίστες για να ενισχύσει τον σύριζα που δεν τραβάει και το καινούργιο οπορτουνιστικό ανάχωμα που αντιμετωπίζει προβλήματα. Στόχος όλων ο εγκλωβισμός του λαού μακριά απο την συμπόρευση με τους Κομμουνιστές στην κοινωνική συμμαχία. Δεν θα τους περάσει. Θα τους τσακίσουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου