Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Ο μονόλογος «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου επιστρέφει


Πριν κάμποσο καιρό... ρώτησα ένα παιδί ως 8 χρονών:
- τον ξέρεις τον Άρη;
   - Ναι, μου λέει. Τον ξέρω.
- Τον είδες ποτέ σου;
  - Όχι Μα τόνε ξέρω.
- πώς είναι;
  - Τρεις βολές πιο αψηλός απ τον πατέρα μου. Κι έχει ένα μεγάλο-μεγάλο κόκκινο άλογο. Και πίσω τον ακολουθάει πάντοτες ένας τρανός αητός με μια σημαία.
 Άρης Βελουχιώτης... επί σκηνής
 
Ο μονόλογος «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου επιστρέφει από τις 8 Οκτώβρη στον «Cartel Τεχνοχώρο» (Λεγάκη 7, Αγ. Ιωάννη Ρέντη). Οι φετινές παραστάσεις του «Άρη» είναι αφιερωμένες στη συγγραφέα του, την αγαπημένη μας Σοφία Αδαμίδου, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν λίγους μήνες.

Ο ηγέτης της Αντίστασης, ο πρωτοκαπετάνιος του θρυλικού ΕΛΑΣ που ελευθέρωσε τη χώρα από τους ναζί, ο φόβος και ο τρόμος των ντόπιων συνεργατών του χιτλερισμού, «γύρισε». Ίσως γιατί ποτέ δεν έφυγε, αφού ο «μύθος» του μένει ζωντανός από γενιά σε γενιά.

Ο Άρης, το «ΠΑΙΔΙ της Λιάκουρας, σπαθί του Γερανοβουνιού κι αητός της Γκιώνας», αυτός που δεν «ήξερε μαθές από χαρτιά και μπερδεμένα λόγια», αυτός που «με το σπαθί του γύρναγε του κόσμου τις σελίδες και διάβαζε ολόισια την καρδιά χωρίς πολλά τερτίπια μ' ένα ΝΑΙ, μ' ένα ΟΧΙ», χρόνια φυλαγμένος στις καρδιές μας, στη σκέψη και στις συζητήσεις μας, «έρχεται» με ένα φανάρι αναμμένο, καλεσμένος μιας ανάγκης. Της ανάγκης του «θέλω», της ανάγκης του «μπορώ», της ανάγκης του «εμείς».

Την παράσταση για έναν ρόλο έχει σκηνοθετήσει ο Βασίλης Μπισμπίκης. Στον ρόλο του Άρη ο Τάσος Σωτηράκης.

Συγγραφέας: Σοφία Αδαμίδου

Μέρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Ώρα έναρξης: 18.00

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr.

Ο «Cartel Τεχνοχώρος» θα λειτουργεί κάθε Σάββατο και Κυριακή ως αμιγώς Covid free κλειστός χώρος, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικό σε ισχύ (180 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο) και κάθε Παρασκευή θα είναι μεικτός χώρος.

 Θεατρικό έργο "Άρης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου