Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Καταγγέλλει την απαγόρευση παλαιστινιακών οργανώσεων


Την ώρα που αξιωματούχοι των ΗΠΑ ταξιδεύουν ανά την υφήλιο σε μια προσπάθεια αναζήτησης συμμάχων για το Ισραήλ, με εκβιασμούς και απειλές, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να βιώνει τα πάνδεινα από την επεκτατική, καταπιεστική, βάρβαρη πολιτική του κράτους του Ισραήλ, η οποία συνεχίζεται με αμείωτη βία οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν εκλεγεί.

Χρόνια τώρα, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις ευθύνονται για εκατόμβες νεκρών, τραυματιών, φυλακισμένων, ξεσπιτωμένων Παλαιστινίων. Για να μην αναφερθούμε στα εκατομμύρια εκτοπισμένων που ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είτε μέσα στην ίδια τους τη χώρα είτε σε άλλες γειτονικές χώρες από τότε που οι Ισραηλινοί ίδρυσαν το κράτος τους.

Τελευταίο τους “κατόρθωμα” είναι η απαγόρευση 6 παλαιστινιακών οργανώσεων ανακηρύσσοντάς τις τρομοκρατικές. Το επόμενο, κι αυτό όχι για πρώτη φορά, η ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να κτίσει 1.355 νέες κατοικίες για εποίκους στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη καθώς και να επανεγκαταστήσουν το παράνομο φυλάκιο στο Εβγιατάρ. Σαν να μην έφταναν τα ήδη υπάρχοντα που κάνουν τη ζωή των Παλαιστινίων ακόμα πιο δυσβάσταχτη με συνεχείς ελέγχους και αναίτιες απαγορεύσεις.

Στα σχέδια αυτά έκφρασαν αντιρρήσεις ακόμα και ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την οκτακομματική ισραηλινή κυβέρνηση. Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταδίκασε την απόφαση και κατάγγειλε τη νέα αυτή επίθεση σε βάρος των ελευθεριών και δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού και ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και τις ΗΠΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ βαραίνουν παραπάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Το αποτέλεσμα είναι να την πληρώνουν πάντα οι λαοί. Στην προκειμένη περίπτωση ο παλαιστινιακός λαός.

Εμείς, στην Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στεκόμαστε δίπλα του στις δύσκολες ώρες που περνά. Αντιστεκόμαστε στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τη Νέα Μέση Ανατολή που μοναδικά θύματα θα έχουν τους λαούς της περιοχής και μοναδικούς ωφελημένους τους διεθνείς μονοπωλιακούς ομίλους. Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση που συνεχίζει την ίδια άδικη απέναντι στον παλαιστινιακό λαό πολιτική ακριβώς όπως όλοι οι προκάτοχοί της.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να δείξει για άλλη μια φορά τα διεθνιστικά του αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης και να απαιτήσει να γίνουν σεβαστά τα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού για να αποκτήσει τη δική του ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη πατρίδα, στα σύνορα του 67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Μια πατρίδα δίπλα σ’ αυτή του ισραηλινού λαού όπου και οι δυο θα ζουν ειρηνικά και συναδελφωμένα, όπως μόνο οι λαοί μπορούν και θέλουν.

Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού θα δικαιωθεί!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου