Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 09/11/1799

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης με πραξικόπημα ανακηρύσσεται πρώτος ύπατος της Γαλλίας («18η Μπρυμαίρ του Ναπολέοντα Βοναπάρτη»). 

«18η Μπρυμαίρ του Ναπολέοντα Βοναπάρτη»

09/11/1866

Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου στην επαναστατημένη Κρήτη. Καθώς οι Τούρκοι εισβάλλουν στο μοναστήρι, ο ηγούμενος Γαβριήλ Μάνεσης δίνει το σύνθημα και ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης πυροβολεί τα βαρέλια με το μπαρούτι. Τριακόσιοι μαχητές και 643 γυναικόπαιδα τινάχτηκαν στον αέρα μαζί με τους Τούρκους.

09/11/1917

Εκδηλώνεται η αντεπαναστατική κίνηση των Κερένσκι και Κρασνόφ κατά των επαναστατημένων Ρώσων εργατών και της νεαρής σοβιετικής εξουσίας που κερδίζει συνεχώς νέες θέσεις. 

Αλεξάντερ Κερένσκι

09/11/1918

Εκατοντάδες χιλιάδες εξεγερμένοι εργάτες και στρατιώτες κατακλύζουν το κέντρο του Βερολίνου (Γερμανική Επανάσταση). Η μοναρχία της Γερμανίας ανατρέπεται και ο αυτοκράτορας Γουλιέλμος ο Β’ εγκαταλείπει τη χώρα. Ο πρίγκιπας Μαξ αναθέτει την πολιτική διαχείριση της αστικής εξουσίας στους Σοσιαλδημοκράτες, διορίζοντας στην καγκελαρία τον ίδιο τον επικεφαλής του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Φρίντριχ Έμπερτ. 

Γερμανική Επανάσταση

09/11/1918

Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της επαναστατικής οργάνωσης του «Σπάρτακου» στη Γερμανία «Ρότε Φάνε» («Κόκκινη Σημαία»).

09/11/1919

Δημιουργείται το Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας.

09/11/1920

Ο Κόκκινος στρατός συντρίβει τις θέσεις των αντεπαναστατικών δυνάμεων του βαρόνου Βράγγελ στο Περεκόπ, πύλη της Κριμαίας.

09/11/1938

Τη νύχτα της 9ης προς 10 Νοεμβρίου οι Ναζί εξαπολύουν μαζικό πογκρόμ κατά των Εβραίων της Γερμανίας και της Αυστρίας («Νύχτα των Κρυστάλλων»). 

«Νύχτα των Κρυστάλλων » μαζικό πογκρόμ κατά των Εβραίων

09/11/1953

Ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καμπότζης, η οποία ήταν Γαλλική αποικία από το 1863.

09/11/1960

Ο Τζον Κένεντι εκλέγεται Πρόεδρος των ΗΠΑ.

09/11/1970

Πεθαίνει ο στρατιωτικός και πολιτικός Σαρλ Ντε Γκολ, πρόεδρος της Γαλλίας (1958-1969).

09/11/1989 

Πέφτει το Τείχος του Βερολίνου 

«Το Τείχος του Βερολίνου... Κι όμως το σύστημα σου λέει ΞΑΝΑ ψέματα!»

Για το τείχος του Βερολίνου

09/11/1993

Καταρρέει η θρυλική γέφυρα του ποταμού Νερέτβα στο Μοστάρ, ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της στον πόλεμο της Βοσνίας. Η στρατηγική αυτή γέφυρα είχε αντέξει 400 χρόνων πολέμους και μάχες για τον έλεγχό της.

4 σχόλια:

  1. 09/11/1917

    Εκδηλώνεται η αντεπαναστατική κίνηση των Κερένσκι και Κρασνόφ κατά των επαναστατημένων Ρώσων εργατών και της νεαρής σοβιετικής εξουσίας που κερδίζει συνεχώς νέες θέσεις. 09/11/1918

    Εκατοντάδες χιλιάδες εξεγερμένοι εργάτες και στρατιώτες κατακλύζουν το κέντρο του Βερολίνου (Γερμανική Επανάσταση). Η μοναρχία της Γερμανίας ανατρέπεται και ο αυτοκράτορας Γουλιέλμος ο Β’ εγκαταλείπει τη χώρα. Ο πρίγκιπας Μαξ αναθέτει την πολιτική διαχείριση της αστικής εξουσίας στους Σοσιαλδημοκράτες, διορίζοντας στην καγκελαρία τον ίδιο τον επικεφαλής του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Φρίντριχ Έμπερτ. ............... Οι Σοσιαλφασίστες σε δράση σε Ρωσία Γερμανία. Στην Ρωσία οι Μπολσεβίκοι με τον ΛΕΝΙΝ με γραμμή Κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός τους τσάκισαν ανατρέποντας την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ σε αντίθεση με την Γερμανία που οι Κομμουνιστές ήταν στο ίδιο κόμμα με τους ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ δολοφόνους τους με αποτέλεσμα να τους σφάξει η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ. ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....Επίσης, ο Π. Θεοδωρικάκος, που από διορισμένος γραμματέας της ΚΝΕ το 1989 και θιασώτης του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ αργότερα, έγινε υπουργός της ΝΔ, θέλει να αποδείξει πως αξίζει το πόστο του υπουργείου κρατικής καταστολής. Δεν θα τους περάσει, ξανά! Με μαζικότητα, οργάνωση, συσπείρωση. Με ισχυρή αντικαπιταλιστική και σύγχρονη κομμουνιστική Αριστερά. Με κοινή δράση της μαχόμενης αριστεράς και του ριζοσπαστικού κινήματος και όλων των δυνάμεων που δεν ανέχονται την αστυνομοκρατία. https://prin.gr/2021/11/katastoli-kresento/........ Περσινά ξινά σταφύλια που σάπισαν και βρωμάνε απο τους Τροτσκιστές ...αντιτζανεττακιστές... του ΝΑΡ που βρίσκονται αγκαλιασμένοι με τον εγκάθετο των εφοπλιστών στην ΠΕΝΕΝ Νταλακογεώργο και τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι τους Μανιαδάκηδες όλοι τους εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας... με ότι όνομα και να εμφανίζονται. Ασφαλώς και δεν θα τους περάσει να ξεπλύνουν τα εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που 4.5 χρόνια έσφαξε τον λαό. Οι Κομμουνιστές είμαστε εδώ έχοντας βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα τα τελευταία 30 χρόνια τα οποία έχουμε ενσωματώσει στην καθημερινή μας δράση. Κοινωνική συμμαχία για έξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου τσακίζοντας όλους τους φορείς των οπορτουνιστικών απόψεων σαν 5η φάλαγγα. https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=27/2/2021&id=18166&pageNo=20https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=20/2/2021&id=18161&pageNo=24 Καλή χώνεψη σε όλο των οπορτουνιστικό συρφετό ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.kordatos.org/idiotikopoiisi-dei-peloponnisos-kke/ Μεγάλα τα ζόρια στον οπορτουνιστικό στάβλο για αυτό και η Αντικομουνιστική λύσσα που είναι και η δικαίωση των θέσεων του ΚΚΕ. Ολοι αυτοί που Σκούζουν σήμερα έχουν βάλει πλάτη στο έγκλημα που γίνεται σε βάρος του λαού. Είναι υπερ των Ιδιωτικοποιήσεων και εξυπηρετούν καπιταλιστικά συμφέροντα που είναι ήδη στην ΔΕΗ και δεν θέλουν να θιχτούν τα κέρδη τους. Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι κρυστάλλινες και είναι εκτός καπιταλιστικού πλαισίου. Δεν μπαίνουμε κάτω απο την σημαία κανενός τμήματος της αστικής τάξης. Ελεύθερη αγορά και καπιταλισμός υπήρχε και όταν η ΔΕΗ ήταν πλήρως στο κράτος δηλαδή στον συλλογικό καπιταλιστή. Η Διαφωνία μας είναι με θέσεις εργατικού λαικού κράτους με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής χωρίς καπιταλιστικό κέρδος και δικτατορία του προλεταριάτου. Καμία λοιπόν σχέση με των οπορτουνιστικό συρφετό. Ας σκούζουν όσο θέλουν τα Σοσιαλφασιστικά Σκυλιά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .. Η συζήτηση γιατί προέκυψαν τα γεγονότα του 1989 που λειτούργησαν ως ντόμινο για όλο το τότε σοσιαλιστικό στρατόπεδο, η συζήτηση γιατί στον «Ψυχρό Πόλεμο» νικητής αναδείχτηκε τελικά ο καπιταλισμός και όχι ο σοσιαλισμός, όπως αυτός εκφράστηκε στον 20ο αιώνα, συνεχίζεται.

    Και φυσικά δεν θα λήξει χωρίς να εξεταστούν ξανά και ξανά:

    Ζητήματα όπως τα ξεστρατίσματα, τα λοξοδρομίσματα, οι παρεκκλίσεις, η παρείσφρηση «αγοραίων» λογικών, οι καταστροφικές παρεκτροπές που απομακρύνθηκαν από την σοσιαλιστική πυξίδα πως«η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός είναι η προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων».
    Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα φαινόμενα απόσπασης μιας νομενκλατούρας κρατικών ιθυνόντων από την κοινωνία γεγονός που αποτελούσε την πρώτη ύλη για την ναρκοθέτηση συνολικά της ανώτερης μορφής δημοκρατίας που συνάδει με τον σοσιαλισμό.
    Ερωτήματα γιατί η άνοδος του βιοτικού επιπέδου που εξασφάλιζε ο σοσιαλιστικός τρόπος παραγωγήςαντί να διασφαλίζει την λαϊκή εγρήγορση για την προάσπισή του μετατράπηκε σε παθητικοποίηση και αδιαφορία, δεν παύουν να βρίσκονται στο προσκήνιο.
    https://www.imerodromos.gr/gia-to-teichos-toy-verolinoy-2/........ Να ενημερώσουμε τον Κύριο Μπογιόπουλο πως οι Κομμουνιστές απαντήσαμε όλα αυτά τα ερωτήματα με συλλογικές αποφάσεις στο 18ο Συνέδριο το 2009. Το Κόμμα των Μπολσεβίκων το 1945 είχε 500000 νεκρούς στον πόλεμο με τον συσχετισμό να αλλάζει υπέρ του οπορτουνισμού. Η Επίσημη επικράτηση έγινε στο 20 αντεπαναστατικό συνέδριο του ...ΚΚΣΕ... πρώην Μπολσεβίκων το 1956. Απο εκεί και μετά με την σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού κατέστρεψαν τα πάντα σε μία πορεία. Ο Οπορτουνισμός στην Κ.Δ επικράτησε το 1935 αλλάζοντας την νικηφόρα γραμμή των Μπολσεβίκων Κοινωνική Συμμαχία Σοσιαλφασισμός με τα πολιτικά μέτωπα και στάδια στερώντας στους λαούς την δυνατότητα να διεκδικήσουν την εξουσία όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος Στρατός π.χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗΣ ΤΟΥ 1944. Εκεί που πέρασε η οπορτουνιστική αντεπανάσταση λούφαξε σαμπόταρε την γρήγορη εδραίωση του Σοσιαλισμού και περίμενε τον ...θάνατο...του Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ 5 Μάρτη του 1953. Με τον ίδιο τρόπο που έχει ξεκινήσει η ανατροπή του Σοσιαλισμού στη Κούβα το 2008. Είναι όλα αυτά που μας σερβίρει και σήμερα ο Κύριος Μπογιόπουλος κάνοντας πως δεν γνωρίζει τον δολοφόνο.https://www.kke.gr/article/Apofasi-toy-18oy-Synedrioy-toy-KKE-gia-to-Sosialismo/ Καλό διάβασμα Κύριε Μπογιόπουλε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου