Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Αν η κυβέρνηση είχε υιοθετήσει τις προτάσεις μας θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση


Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολύ καιρό στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται στο «κόκκινο» περιέγραψε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτη Ρέτζιου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Όπως τόνισε, αν η κυβέρνηση είχε ακούσει τις προειδοποιήσεις των γιατρών και είχε υιοθετήσει προτάσεις όπως η άνευ όρων επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την μείωση της διασποράς σε ΜΜΜ και χώρους δουλειάς, η κατάσταση θα ήταν καλύτερη.

Ωστόσο, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν άκουσε τους υγειονομικούς αλλά έδωσε εντολή για περικοπή έως και 80% των τακτικών χειρουργείων τη στιγμή που 1.500 ασθενείς είναι στη λίστα αναμονής χειρουργείων στο Θριάσιο στο ΚΑΤ περίπου 16.000!

Χαρακτήρισε εγκληματική την πολιτική της κυβέρνησης που προσπαθεί έτσι να εξοικονομήσει προσωπικό και κρεβάτια εντατικής θεραπείας, αρνούμενη να δημιουργήσει νέες ΜΕΘ και να επιτάξει το σύνολο του ιδιωτικού τομέα για να αντιμετωπιστεί και η πανδημία και η παράλληλη νοσηρότητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου